Fonkraft – novi modularni pametni telefon

0

fonkraft-Elements_pitch

Fonkraft je modularni pametni telefon koji možete da rezervišete već sada. Elegantan je, pokreće ga Android, a sa zadnje strane se nalaze mesta za module koje sami birate i prilagođavate prema svojim potrebama.

Modularni telefon nam je uveliko poznat pojam: Phonebloks, Google Project Ara

fonkraft-Platform

Što se specifikacija tiče, ovaj telefon stiže u 3 verzije: Pilot, Resolution i HiFi, a dodatne module za nadogranju možete kupiti po želji od njih ili neke druge kompanije koja ih proizvodi.

Pilot model je najjeftiniji i košta svega 99$ a možete ga, kao i sve ostale, rezervisati na IndieGoGo sajtu – https://www.indiegogo.com/projects/fonkraft-modular-smartphone

fonkraft-Comparison

Uveren sam da će se pojavljivati sve više modularnih telefona i da će postati standard vrlo brzo.

https://www.youtube.com/watch?v=hD4N5kfx0cU

Izvor: androidheadlines.com

Update [02.05.15.]:

ovaj projekat je uklonjen iz nepoznatih razloga. Oni koji su donirali nešto para dobili su sledeći email:

„We are reaching out to inform you that the campaign (Fonkraft modular smartphone) that you contributed to has been suspended due to not meeting our Trust & Safety standards. While we cannot share specific details of the campaign, please note that we have already refunded your contribution.“

Znamo da Google sprema svoj Project Ara, a verujem da će učiniti sve da to bude prvi modularni potpuno funkcionalni telefon.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.