Kako ukloniti iskakajući prozor na nekom sajtu

 

block-facebook-popup-window

Koliko samo umeju da iznerviraju oni iskakajući prozori u kojima se nalazi Facebook Like dugme (ili Box), Newsletter prijava, neka promocija i slično. Pogotovo ako ne postoji dugme za gašenje ili postoji ali se pojavi tek nakon određenog broja sekundi.

Rešenje za ovo postoji, tačnije postoji nekoliko rešenja, a ja ću vam pokazati 2 načina: Javascript blokiranje i korišćenje Inspect elements.

1) Javascript blokiranje

– dovoljno je da instalirate neki dodatak za browser koji koristite koji će blokirati sve Javascript na svim sajtovima. Preporuka je SafeScript za Chrome i NoScript za Firefox. Mali problem je taj što ovi dodaci (po početnim podešavanjima uglavnom) blokiraju sve Javascript-e na svim sajtovima. Pa morate ručno, u par klika, označiti sajtove koje će dodatak izostaviti. Da proverite da li je Javascript blokirana, posetite ovaj link: http://www.isjavascriptenabled.com/

2) Korišćenje Inspect elements

– ovo je trenutno rešenje, nije dugotrajno, i funkcioniše samo na toj stranici na kojoj se nalazite i samo dok ne osvežite stranicu. Dobra strana je što tako možete ukloniti koji god iskakajući prozor želite a Javascript ne mora biti isključena. Ja ću pisati uputstvo za Chrome, a za Firefox je slična procedura (koristi njegovu alatka za programere, a briše se na isti način).

a) Kliknite Ctrl + Shift + i (Chrome) kako biste otvorili Inspect elements.

b) U gornjem levom uglu se nalazi mala lupa – kliknite.

delete-website-popup

c) Zatim kliknite na iskakajući prozor sa tom lupom. U Inspect elements ćete videti deo Koda koji treba obrisati.

d) Desni klik pa Delete.

remove-website-popup

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *