CHIP je konkurent Raspberry Pi računaru sa cenom od 9$!

0

Raspberry Pi je uveliko postao pozat OSH (Open-source hardware) koji košta malo a daje mnogo. Za 35$ imamo računar sa quad-core procesorom i gotovo neograničen broj mogućnosti koji ovaj računar nudi. Ipak, RPi nije jedini OSH koji košta malo, takođe od poznatijih je tu i Arduino, a na scenu nam se sada penje još jedan i to sa cenom od svega 9$!

chip-9-dollar-pc

CHIP je funkcionalni računar koji na sebi imam 1GHz procesor, 512MB RAM-a i 4GB memorije. Ima već ugrađen Bluetooth i WIFi na ploči, i dolazi sa lakom Linux distribucijom. Trebam li napominjati da ima I/O pinove?

S druge strane, u tih 9$ ne spada VGA i HDMI izlazi, za to morate platiti 19, odnosno 24 dolara. Ipak, većina televizora je kompaktibilno sa ugrađenim kompozitnim izlazom.

pocket-chip

PocketCHIP verzija košta 50$ i za te pare, pored samog računara, dobijate još i kućište sa baterijom od 3.000mAh, QWERTY tastaturu i ekran osetljiv na dodir od 4.3 inča! Sve to ukopljeno da stane u džep.

Ali ni to nije sve, možete pronaći još paketa na KickStarter stranici, a gde su već premašili zatraženih 50.000$ i trenutno imaju 505.000 dolara.

more-chip

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.