Trenutno najbolji pametni satovi

1

Iako je razvoj pametnih satova i dalje u povoju, na tržištu se već može naći solidna ponuda. Zato ćemo u ovom tekstu pomenuti i ukratko opisati trenutno najbolje pametne satove. Da krenemo:

Najbolji pametni sat

Titulu trenutno najboljeg pametnog sata odneo je dugo iščekivani i još duže najavljivani Apple Watch. Ovaj sat dolazi u dve veličine i sa kaiševima koji mogu da se menjaju i pruža najviše mogućnosti za prilagođavanje. Njegov ekran odlikuju žive boje koje se vide dobro i pod direktnom sunčevom svetlošću. Apple Watch prenosi blage vibracije u slučaju poziva, poruke ili neke druge notifikacije, a senzor ispod sata prati otkucaje vašeg srca. Sat poseduje i NFC čip pomoću kojeg možete vršiti mobilno plaćanje. Više od 3,500 aplikacija je bilo dostupno prvog dana kada se Apple Watch pojavio, što je odličan start. Najveća mana ovog sata je to što radi samo uz iPhone, zbog čega neće biti dostupan velikom broju korisnika. Procenjeno vreme trajanja baterije je 18 sati, što je ubedljivo najmanje od svih satova koje ću ovde pomenuti. Početna cena ovog sata je 349$.

apple watch

Best buy pametni sat

Prvi Pebble’s pametni sat je bez konkurencije najbolji sat kada se uporede cena i kvalitet sata. Za samo 99$ dobijate pametni sat koji može da radi i sa iOS i sa Android telefonima i mogućnost da preuzmete preko 6.000 aplikacija. Pored toga, Pebble’s ima veoma privlačan dizajn, dolazi u raznim bojama i vodootporan je. Ono po čemu se Pebble’s zaista izdvaja je ePaper ekran (jasije se vidi na suncu, mnogo manje troši bateriju), koji nažalost nije u boji i nije osetljiv na dodir. Uskoro će se pojaviti i nova verzija ovog sata Pebble’s Time, koja će biti značajno unapređenje u odnosu na trenutnu verziju sata, ali će imati i vaću cenu. Još jedna bitna prednost ovog sata je dužina trajanja baterije od čak 7 dana. Ukratko, ovaj sat će vam ponudite sve esencijalne funkcije koje nude ostali pametni satovi po značajno nižoj ceni.

pebble

Najbolji Android pametni sat

LG G Watch R trenutno nosi titulu najboljeg pametnog sata koji pokreće Android Ware operativni sistem. Ovaj sat karakteriše 1,3 inčni ekran izuzetne oštrine slike, dobra baterija i ugodnost prilikom nošenja. Bitno je pomenuti da se svakodnevno izrađuju aplikacije za Andrid Ware platformu koja konstantno napreduje, i trenutno je dostupan ogroman broja Android aplikacija koje su prilagođene za LG G Watch R pametni sat. Pomoću ovog sata možete pratiti notifikacije i uneti raspored, orjentisati se, pisati poruke, puštati muziku, pratiti rad srca i sve to bez potrebe da vadite telefon iz džepa. Cena ovog sata je oko 300$, a njegova baterija će trajati solidna 2 dana.

LG G Watch R

Najlepši pametni sat

Jedan od najvećih problema sa pametnim satovima je to što izgledaju, pa možemo reći štreberski. Moto 360 nema tih problema jer dolazi sa uglađenim kućištem od nerđajućeg čelika, koje zaista izgleda odlično. I ovaj sat pogreće Google-ov Android Wear operativni sistem. Ovaj sat podržava Google Voice komande, prikazuje Google Now notifikacije kao i ostale notifikacije sa vašeg telefona. Ekran Moto 360 sata štiti Gorilla Glass 3 i sat je otporan na vodu. Pored standardih stavki, ovaj sat se izdvaj i zbog bežičnog punjenja. Prilikom kupovine ovog sata, možete izabrati da li želite kožni kaiš ili narukvicu od nerđajućeg čelika. Cena sata je 249$, a njegova baterija će takođe izdržati 2 dana bez punjenja.

moto 360

Povezano:
1 komentar
  1. Savigny kaže

    kupio sam smart Watch Z50 ali nikako ne mogu da mu doteram vreme i datum. Dali mi mozete pomoci unapred zahvaljujem.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.