Xubuntu Core

Xubuntu Core je rasterećena verzija Xubuntu distribucije od raznih aplikacija i dodataka među kojima su multimedijalni programi pa čak i web pregledači.

Xubuntu Core dolazi sa, pogađate, Xfce Core okruženjem ali i nekim dodacima kako bi korisnici i dalje imali taj „osećaj“ u korišćenju Xfce okruženja.

Sve ostale aplikacije poput multimedijalnih aplikacija, programa za uređivanje slika, web pregledača su uklonjene, a ko želi može da instalira štamu odgovara.

ISO slika pune verzije Xubuntu distribucije „teži“ oko 950MB, a Core verzija oko 600MB pa je pogodna za one sa ograničenim internetom i za slabije računare. Plus, može stati na jedan običan CD.

Xubuntu Core 15.04 već sada možete preuzeti sa ovog linka (unofficial): https://unit193.net/xubuntu/core/

Ili koristiti Ubuntu Minimal ISO, ali će vam biti potrebna konstantna internet konekcija: https://help.ubuntu.com/community/Installation/MinimalCD

xubuntu-core-utopic

Izvor: omgubuntu.co.uk

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *