[5 godina] Domaći Tech blogovi koje pratim i preporučujem

Povodom petogodišnjice bloga sastavljam i ovaj članak gde ću napisati koji su to blogovi koje pratim, a za koje sam saznao u vremnskom periodu od otvaranja ovog bloga pa do danas.

Ovo nisu blogovi koji kopiraju sa domaćih/stranih blogova i portala pa prerađuju neke teme koje su zastarele i dosadne, ili pak objavljuju baš svaku vest i tako dosade i sebi i čitaocima. Ovo su blogovi na kojima se nalaze kvalitetni postovi koje vredi pročitati i koje i ja sam svakodnevno pratim.

Za neke sam saznao skoro, za neke malo ranije, a neke pratim od kada sam počeo i sam da vodim ovaj blog. Lista neće biti numerisana jer ne želim da sortiram te blogove iz prostog razloga – svi su dobri i ne mogu izdvojiti najbolji.

 

– Neke Moje Stvari, tj. to je prvobitni naziv bloga koji vodi Miloš Miladinović, a skoro je prebacio na milosmiladinovic.com. Miloš ne piše samo o tehnologiji ali ima odeljak i za to. Ima odlične tekstove generalno,  a iz Tech kategorije se ističe Linux. Upravo na njegovom blogu sam naučio dosta toga u vezi distribucije Ubuntu. Taj blog je ujedno i blog koji pratim od prvog dana kada sam pokrenuo svoj, i Miloš mi je dosta pomogao oko bloga.

kompjuteras.com: pratim ovaj blog već neko vreme i ima zaista zanimljive postove. Zanimljive teme a i način pisanja: razumljivo je, ima humora, a pre svega korisnih informacija. Darko vodi ovaj blog i on takođe ima odličnu sekciju o Linuxu.

Linux Za Sve: još jedan blog na kome sam naučio mnogo toga o Linuxu i na kojem pratim novosti iz te sfere. Autori koji stoje iza ovog bloga pišu odlične tekstove tako da ih može razumeti i onaj ko se po prvi put susreće sa Linuxom, a ima, naravno, i za one naprednije.

Srbodroid: domaći blog i samo o Androidu na njemu. Kako se Androidom bavim još kad je bio u ranim verzijama (2.2) naišao sam na nekoliko solidnih blogova o tom sistemu ali Srbodroid pratim stalno jer su uvek u toku i imaju zanimljive i korisnije tekstove.

IT komšija: za ovaj blog sam nedavno saznao i za sada mi se sviđa. Ima zanimljive i korisne tekstove za one koji se baš i ne razumeju u tehnologiju.

Ako imate blog na kom objavljujete Tech postove, možete se pridružiti grupi Tech Blogeri – https://www.facebook.com/groups/techblogeri/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *