Moky je tastatura i touchpad u jednom

Kako u današnje vreme imamo sve više prenosivih uređaja na dodir raznih veličina, nekad nam zatreba tastatura sa tasterima koje možemo opipati, a opet i miš ili makar touchpad. Ali, ko će nositi posebnu tastaturu i miš za sobom?

Rešenje dolazi u obliku tastature koja ima touchpad na sebi. Ok, to postoji već, ali kod svih modela je touchpad negde sa strane pa se zbog toga dimenzije te tastature uvećavaju. Zašto onda ne bi stavili touchpad preko fizičke tastature? I ja sam se pitao i sada našao i takvu tastaturu – Moky.

moky-orange

Moky je fizička tastatura malih dimenzija koja ima nevidljive senzore preko cele površine koji služe kao touchpad. Pa tako možete kuckati kao i na svakoj drugoj tastaturi i onda prostim pritiskom na poseban taster i površina tastature postaje veliki touchpad. Sjajno!

moky-indiegogo

Tastatura se pojavila na Indiegogo gde su autori zatražili 30k dolara a sada imaju već 67k. Early Bird cene su odletele i ostale su regularne cene, pa tako možete već sada rezervisati jednu za 70, dve za 130, četiri za 250, deset za 600 i pedeset Moky tastatura za 2,900 dolara.

moky-keyboard

Povezuje se putem Low Power Bluetooth-a i kompatibilna je sa Android, Mac OS i Windows operativnim sistemima. S tim što se za Mac OS može koristiti samo tastatura, ne i touchpad.

Detalji na Indiegogo stranici projekta – https://www.indiegogo.com/projects/moky-invisible-touchpad-keyboard/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *