Ova slika je napravljena od 1.128.960 blokova u Minecraft svetu!

Minecraft Pixel Art je sklapanje slika u Minecraft svetu pomoću raspoloživih blokova raznih boja. Svaki blok je jedan piksel, a kada se mnogo blokova – piksela – složi, mogu se napraviti zaista neverovatne slike.

Igrač Thorlar Thorlarian je sebe proglasio za kralja Pixel Art-a kada je napravio sliku od 1.128.960 blokova u Minecraft svetu. Postavljanje poslednjih blokova je uživo prenosio na svom Twitch nalogu, a video snimak se nalazi na njegovom Youtube kanalu.

minecraft-pixel-art

Minecraft svet je veoma velik (što se može videti ovde) i ljudi prave zaista svašta. Prošle godine su napravili RAM od 4KB, što nije lako napraviti. Možete pogledati OVDE.

Ispod se nalazi video snimak postavljanja poslednjih blokova, ali Thorlar Thorlarian nije snimao učitavanje svih blokova pa je na kraju postavio kako izgleda konačna slika, i uveličao kako bi se videli blokovi.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *