3 razloga zašto bi trebalo držati Taskbar sa strane umesto dole

Po podrazumevanim podešavanjima, čim se instalira Windows, Taskbar se nalazi na dnu ekrana. Većina je tako navikla i tako ga ostavila. Ali, neki premste Taskbar desno ili levo, jednostavno im je logičnije.

Ja lično držim sa leve strane već dosta dugo jer mi se tako čini logičnije, a takođe mi je lakše i brže da pristupim nekim opcijama. Hteo bih da u ovom članku navedem 3 razloga zbog kojih mislim da je bolje držati Windows Taskbar sa leve strane umesto dole ili gore.

1) Ekrani su široki, a ne visoki

Većina današnjih ekrana je široka i ima proporciju 16:9 ili 16:10. Dakle, ekrani su širi i nema smisla oduzimati visinu ekrana kako bismo smestili Taskbar. Ovo je pogotovo korisno kod laptopova gde su ekrani još manji, zašto oduzimati visinu ako imamo dovoljno širine?

2) Tasteri za manipulaciju prozora su gore

Kada stavite Taskbar sa desne ili leve strane ekrana, start dugme i svi elementi počinju odozgo, što je i logičnije jer se tasteri za manipulisanje prozorima nalaze gore, a ne u dnu. Mnogo je brže preći kursorom sa start dugmeta na neki taster prozora.

3) Većina programa ne koristi punu širinu ekrana

Takođe, gotovo svi programi i sajtovi se listaju ka dole, tako su dizajnirani. Zbog toga je bolje osloboditi što više mesta na vrhu i dnu ekrana kako bi videli što više sadržaja.

A vi gde držite Taskbar? :)

windows
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zoran

    Auto-hide taskbar sve resava.
    Pozdrav!