FingerSense prepoznaje kako ste dodirnuli ekran telefona

FingerSense je softversko rešenje pomoću kojeg pametni uređaji mogu prepoznati da li ste ekran dodirnuli prstom, zglobom, noktom, Stylus olovkom ili gumicom. Zahvaljujući tome korisnik može odraditi određene akcije na telefonu.

Primera radi, ako dva puta kucnete ekran FingerSense će pokrenuti akciju slikanja ekrana. Ili, noktom možete zaokružiti deo ekrana koji želite da uslikate. Zglobom prsta selektujte tekst za kopiranje, Stylus olovčicom crtajte, gumicom brišite, a prstom razmazujte crtež… mogućnosti su ogromne!

finger-sense1

Najbolje od svega je što FingerSense ne zahteva dodatni hardver, sve se odvija na softverskom nivou. Kako biste videli koliko je to zapravo korisno, pogledajte video snimak:

FingerSense će biti implementiran u Huawei P8 i P8max uređaje, i naravno u najnovijem Honor 7 modelu. Na kraju priloženog video snimka možemo videti kako FingerSense radi i na pametnom satu.

Svakako je zanimljivo softversko rešenje i jedva čekamo da se portuje na sve moguće pametne uređaje sa kapacitivnim ekranima.

http://www.qeexo.com/fingersense

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *