Google pokrenuo servis „Your Timeline“

0

Your Timeline je servis koji prikazuje na mapi istoriju vašeg kretanja hronološkim redosledom. Pored toga, ovaj servis povezuje Google Photos i vašu istoriju kretanja kako bi na vremenskoj liniji prikazao i fotografije koje ste napravili na određenoj lokaciji. Zvuči malo jezivo?

Sa jedne strane da, ali sa druge strane ovaj servis nam omogućava da na jednom mestu imamo istoriju naših putovanja sa fotografijama uz to. Lepo je setiti se starih dobrih trenutaka sa putovanja.

Što se privatnosti tiče, Google je dao punu kontrolu, a pored svega on je privatan za svakoga. Dakle, samo vi možete videti vašu istoriju kretanja i vaše fotografije.

google-your-timeline-history

Naravno, možete i onemogućiti, tj. pauzirati, prikupljanje informacija o vašoj trenutnoj lokaciji, a o čemu je bilo reči nedavno kada se na interntu pojavila informacija kako Google prati naše kretanje.

Bilo kako bilo, servis je zanimljiv, lepa ideja, ali ja ga lično neću koristiti jer sam isključio opciju za praćenje moje lokacije.

Servisu možete pristupiti preko računara na adresi https://www.google.com/maps/timeline i preko pametnih uređaja u samoj Google Maps aplikaciji kada se prijavite na svoj Google nalog.

Izvor: http://google-latlong.blogspot.com/2015/07/your-timeline-revisiting-world-that.html

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.