7 krajnje neobičnh sajtova

U beskrajnom moru informacija, znanja, korisnih i praktičnih saveta i vodiča koje svakodnevno pretražujemo i iščitavamo na internetu, postoje i sadržaji koji su sumanuto zabavni, često i potpuno apsurdni. Iako će se neko zapitati čemu uopšte izrada web sajtova ove vrste, iskustvo govori da su ovakve veb stranice veoma posećene, a svojim vlasnicima donose i zaradu.

Ovde ćemo videti izbor nekoliko najzanimljivijih i potpuno fascinantnih internet stranica na koje mnogi od vas nikada ne bi naleteli. Ponavljam, kod ovih sajtova nije bitna funkcionalnost ili izgled, već isključivo originalsnost. Pa da počnemo.

1. http://nooooooooooooooo.com/

Verovatno ste otišli na sajt, kliknuli na plavo dugme i onda se nasmejali. I dalje vam nije jasno zbog čega, ali ovaj sajt opravdava razlog svog postojanja, zabavan je.

nooooooo-website

2. http://ilooklikebarackobama.com/

Nisam sasvim siguran zbog čega se ovaj momak odlučio na izradu web sajta poput ovoga, ali nekako verujem da je u pitanju politička satira. U navigaciji se nalazi još nekoliko zanimljivih linkova ka stranicama na sajtu, svakako posetite i „The resemblance“

I-look-like-obama-website

3. http://zombiepassions.com/

Ko god stoji iza ovog sajta tvrdi da uspešno posreduje u upoznavanju zombija sa različitih delova sveta. Možda to što tvrdi vlasnik ovog sajta i nije potpuna istina, ali mu verovatno donosi poprilično donosi dosta para.

4. http://alienabductions.com/

Ukoliko ste ljubitelj NLO priča i sličnih misterija, ovo je sajt koji vam se može dopasti. Čovek koji je vlasnik ovog sajta tvrdi da postoji na hiljade ljudi koji su oteti od strane vanzemaljaca. Nisam siguran u kojoj meri su tvrdnje i iskustva sa ovog internet sajta istiniti, ali verujem da se majce i ostali artikli iz online prodavnice sa ovog sajta odlično prodaju.

5. http://newsoffuture.com/

Dosadile su vam vesti iz realnog sveta? Naravno da jesu, ionako nema ničeg dobrog u njima. Evo rešenja za sve nas koji bi makar na kratko da pobegnemo od stvarnosti. Ovaj sajt nam donosi vesti i informacije o događajima iz budućnosti. Tako recimo, na njemu možete saznati o prvom hotelu na mesecu ili o tome kako smo uspeli da obnovimo ozonski omotač.

future-news-website

6. https://isitchristmas.com/

Da li je Božić, pita nas naziv ovog internet sajta. I odgovara nam da nije. I tako svakog dana osim 25. decembra. Ok, nisam u potpunosti sigurni kolika je posećenost ovog sajta, ali onaj od vas ko prvi izradi pravoslavnu verziju, neka nas obavesti.

no-website

7. http://www.111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111.com/#

Zbunjeni ste? Verovatno postoji dobar razlog za postojanje ovakvog sajta. Ili možda ne?

BONUS: theuselessweb.com

Na ovom sajtu se nalazi dugme koje vas vodi na neki nasumični beskorisni sajt. Npr. sajt koji je obojen u plavo, sajt na kome piše jedno slovo, čuje se jednoličan zvuk itd.

Zabavite se!

P.S ako znate za još neki neobičan sajt, ostavite link u komentaru :)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *