Android 6 Marshmallow: koji telefoni će dobiti nadogradnju?

Android 6.0 Marshmallow je najnovija verzija ovog najpopularnijeg operativnog sistema za mobilne uređaje i donosi nam dosta unapređenja u odnosu na prethodnu verziju 5 Lollipop.

Međutim, još uvek se ne zna sa sigurnošću koji modeli će dobiti nadogradnju, ali su neki proizvođaći potvrdili za neke svoje modele. Pored toga, za neke modele možemo biti sigurni iako ne postoji zvanična informacija ako se vodimo tradicijom ažuriranja modela na Android platformi.

android-marshmellow

Google Nexus

Google je objavio Android 6.0 za Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 i Nexus Player, a Android M Preview možete preuzeti sa zvanične stranice.

Nexus 4
Nexus 5
Nexus 6
Nexus 9
Nexus Player

Motorola

Motorolini modeli dobijaju nadogradnje dosta brzo, pa će Moto X (Pure Edition), Moto X Play i Moto X (2014) biti najverovatnije prvi modeli koji će dobiti nadogradnju na Android 6.0 Marshmallow. Ali, u igri su još neki modeli: Moto G (2015), Moto G (2014) i novi Moto E.

Moto X Pure/Style
Moto X Play
Moto X (2014/2015)
Moto G (2014/2015)
Moto E 2015

Samsung

Iz Samsunga se još uvek ništa zvanično ne zna, ali ovo su modeli koji će definitivno dobiti nadogradnju.

Galaxy S6
Galaxy S6 Edge
Galaxy Note 5
Galaxy S6 Edge+
Galaxy S6 Duos
Galaxy Note 4
Galaxy Note 4 Duos
Galaxy Note Edge
Galaxy Alpha
Galaxy Tab A
Galaxy S5
Galaxy A Series

HTC

HTC je već zvanično putem Twitter naloga objavio da će HTC One M9 i M9+ dobiti nadogradnju. Ono što ne znamo sa sigurnošću, a u šta ulažemo dosta nade, je da će i One M7 i M8 dobiti nadogradnju takođe.

HTC One M8
HTC One M9/M9+
HTC Desire Series (2015)
HTC

SONY

Xperia Z4, Xperia Z3, Xperia Z3+ i Xperia Z4 tablet modeli su već dobili Android M Preview, tako da smo za njih sigurni.

Sony Xpera Z3 Series
Sony Xperia Z4 Series
Sony Xperia Z5 Series

LG

I na kraju famozni LG i najveće pitanje: da li će G3 dobiti ažuriranje? A odgovor je: najverovatnije. Iz LG kompanije nema zvaničnih informacija, ali znamo da će G4 sigurno dobiti nadogradnju.

LG G4/G4 mini
LG G4 Stylus
LG G Flex
LG G3/G3 mini

 

Izvor: android-news.in

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *