Upoznajte 5 manje poznatih, a odličnih aplikacija za dopisivanje

Danas je izrada Android aplikacija za dopisivanje pravi izazov mnogim svetskim kompanijama koji se bave tim poslom. Veoma su popularne i što su lepše i bolje struktuirane, imaće više fanova koji će ih koristiti na dnevnoj bazi. Uglavnom smo do sada čuli i koristimo najviše sledeće aplikacije: WhatsApp, Viber, Skype… To su svetski poznate Android aplikacije koje koriste milioni. U ovom tekstu ću predstaviti nekoliko aplikacija za koje se manje zna, ali su veoma korisne i zanimljive, a ko zna možda će baš vama odgovarati.

Telegram

Ovo je aplikacija čija je najveća prednost više nego osigurana privatnost korisnika. Tim koji ju je napravio je imao jedan i najveći cilj, a to je da korisnici ne moraju da brinu o svojoj privatnosti. To je moguće, jer se aplikacija oslanja na specifičan protokol prenosa podataka. Ovaj tim je toliko siguran u svoje tvrdnje i dobro odrađen posao što se tiče privatnosti korisnika da su čak ponudili 200,000 američkih dolara osobi koja uspe da dešifruje poruke poslate njihovom aplikacijom. Pošto je akcenat stavljen na privatnost već možete pretpostaviti da video pozivi i grupne konverzacije nisu podržane.

descargar-telegram

Kik

Kik se u svetu dosta koristi, a kod nas još uvek ne toliko. Zato sam odlučio da vam predstavim tu aplikaciju. Ono što je njena specifičnost jeste što se ne logujete pomoću broja telefona, već email adrese i korisničkog imena, a što vam omogućava veću privatnost. Ne nudi nam mogućnost  poziva, ali je njena velika prednost multi-platform dopisivanje, kao i to što je kompatibilna sa raznim uređajima.

kik_messenger_for_windows_XP_7_8

Tango

Ne, ne radi se o plesu. Radi se o veoma napredoj aplikaciji koja vam nudi veliki izbor mogućnosti i to ne samo onih koje su vezane za samo dopisivanje. Preko ove aplikacije možete, na primer, igrati igrice sa ostalim korisnicima. Možete izabrati da li ćete se ulogovati e-mailom ili uz pomoć telefonskog broja. Ono po čemu je ova aplikacija zaista dobra jeste kvalitet glasovnih poziva i videopoziva. Tango malo podseća na Google+ po tome što je svaki profil personalizovan. Još jedna prednost Tango aplikacije jeste što na njoj možete deliti sadržaj sa ostalim korisnicima koji se već nalazi na aplikaciji u kategorijama: muzika, zabava, sport i vesti. Može se reći da je ovo jedna lepa aplikacija, jednostavnog dizajna, koju krasi raznovrsnost i prilično dobar kvalitet postojećih performansi.

tango-imgs

KakaoTalk

KakaoTalk ima sjajne ocene na Play Store-u. Sadrži ono što i većina aplikacija za dopisivanje, a to su sledeće mogućnosti: dopisivanje sa jednom ili više osoba, slanje datoteka i emotikona, kao i promenu pozadine. Ono po čemu je specifična jeste što možete promeniti glas pri zvanju prijatelja. Za one koji vole šale je ovo simpatična opcija. Aplikacija je veoma zabavna i neobična, zato je probajte!

Download-KakaoTalk-1-9-0-for-Windows-Phone-2

LINE

Ovo je aplikacija koja je nastala 2011.  godine kada je Japan pretrpeo velike štete nakon potresa i kada je došlo i do otežanja komunikacionih puteva. Od tog perioda je veoma popularna u Americi i azijskim zemljama, a od 2013. se koriste i u Indiji. Ono po čemu je karakteristična jeste sličnost sa WhatsApp-om i Viber-om, ali ono što je njen bonus jeste mogućnost da gledate slike svojih prijatelja, lajkujete ih i komentarišete, zatim da gledate njihove statuse i tražite osobe u vašoj blizini. Mladi je posebno vole zbog velikog broja smajlija i animacija sa kojima se možete igrati u nedogled. Sve u svemu, zaslužuje visoku ocenu među aplikacijama za dopisivanje

Download-LINE-2-4-0-98-for-Windows-Phone-2

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. Postovanje. Skoro sam naisla na vas blog i citam ga svaki dan. Sta mislite o Oovoo programu kao zameni za Skajp? Radi na XP-u, na Android i Windows 8.1. telefonima.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *