[Win7,8,10] Kako postaviti različite pozadine za svaki monitor?

0

Ako imate dva ili više monitora, sigurno koristite jednu sliku koja se proteže na sve, ili se samo duplira. Ali, u nekoliko koraka možete podesiti dve ili više željenih slika za pozadine na svakom monitoru posebno! Dakle, na prvom imate jednu sliku, na drugom drugu i tako dalje.

Ovo je uputstvo za Windows 10. Za Windows 7 je sve isto samo što do prozora sa pozadinama dolazite na klasičan način: desni klik na pozadinu, prilagoditi, i klik na podešavanje pozadina.

Uputstvo za Windows 10:

1) Pokrenite Run prečicom Win+R

2) U polje koje vidite nalepite ovo i kliknite enter: control /name Microsoft.Personalization /page pageWallpaper

run-dual-monitor-wall

3) Otvoriće se prozor gde možete da birate pozadine na klasičan način. Kad pronađete pozadinu za prvi monitor, kliknite desnim klikom na nju pa odaberite željeni monitor. Isto tako uradite na narednoj pozadini samo sad odaberite neki drugi monitor. I tako dok ne postavite sve pozadine na svim monitorima.

choose-wall-1

choose-wall-2

4) Sačuvajte podešavanja

save-dual-monitor-walls

Bonus:

Program koji će vas uvek iznenaditi novom pozadinom. Napomena: ovaj program nije kompatibilan sa više monitor, postaviće istu sliku na sve. Ali, slike se smeštaju u jedan folder odakle kasnije možete odabrati pozadine za svaki monitor posebno. Ili, možete otići na njihov sajt, odabrati rezoluciju i preuzeti pozadine.

Slika: hqbackground.com

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.