Hardver Mobilni

Zanimljivi gadgeti za manje od 5$ [2. deo]

cheap-gadgets-under-5-dollars

Zbog velikog interesovanja za članak u kom sam predstavio nekoliko zanimljivih gadgeta koji koštaju manje od 5 dolara, rešio sam da sastavim još jednu listu.

Napomena: svi proizvodi koje sam naveo ispod se mogu kupiti na raznim sajtovima, ali ja sam postavio linkove ka Aliexpress jer sam tu dosta kupovao i imam najviše iskustva.

Detaljno uputstvo kako da kupite sve ove proizvode možete pronaći u OVOM članku, a ako imate nekih nedoumica i pitanja, možete pisati u komentaru.

1) FM transmiter za mobilni

Mali uređaj koji priključite u 3.5mm Jack za slušalice u telefon i možete emitovati bilo koju pesmu iz telefona putem radio talasa. Zatim, neki drugi uređaj koji hvata radio talase može da sluša to što puštate. Dakle, ovaj uređaj pretvara vaš telefon u mini radio stanicu. Ali, pošto je emitovanje radio signala bez dozvole zabranjeno, odaberite neku slobodnu frekvenciju. Malo su skuplji od 5 dolara, ali su često na dobrom popustu pa se mogu naći za 2-3 dolara.

phone-fm-transmitter-car-audio-chep

2) Džojstik za ekran osetljiv na dodir

Ako volite da igrate igrice na telefonu ili tabletu koje imaju komenade u obliku virtuelnih džojstika, zašto ne biste dodali prave? Dovoljno je da ih “zalepite” na ekran i možete uživati u igricama baš kao da držite pravi džojstik.

  6 zanimljivih Gadgeta za zimu

toruch-screen-yojstick-cheap

3) Google Cardboard

Google Cardboard je držač za telefon sa posebnim doptrijskim sočivima koji stvaraju osećaj virtuelne stvarnosti, nešto kao Oculus rift samo što koristite telefon. Detaljnije o tome šta je Google Cardboard možete pročitati na internetu, a na Aliexpress sajtu ga možete kupiti za nekoliko dolara.

Google-Cardboard

4) USB Bluetooth Music Receiver

Pretvorite bilo koje zvučnike u Bluetooth zvučnike! Puštajte pesme sa telefona (ili nekog drugog Bluetooth uređaja) a na zvučniku na drugom kraj sobe slušajte muziku. Ako vaš zvučnik ne poseduje USB, možete povezati sa običnim 3.5mm Jack kablom ali vam je potrebno USB napajanje za Receiver.

bluetooth-receiver-jack

5) Puštajte muziku sa telefona na kasetofonu

Ova kaseta radi tako što priključite 3.5mm Jack u izlaz za slušalice na nekom uređaju, npr. telefonu, a samu kasetu ubacite u uređaj koji čita kasete. Pustite muziku, pritisnite Play na uređaju i to je to! Odličan dodatak ako vaš radio u kolima podržava samo kasete.

3-5mm-jack-cassette

6) Okidač za slikanje (za pemetne telefone)

Svi koji se bave fotografijom sigurno koriste trigger (okidač) kako bi napravili fotografiju iz daljine. Veoma korisna stvarčica. Za sveka par dolara može se kupiti okidač za pametne telefone i tako možete praviti grupne slike zadnjom kamerom prostim klikom na dugme.

  Kako kupovati sa kineskih sajtova (Aliexpress, DX, GearBest...)

phone-picture-trigger-selfie

Prethodna lista (16 gadgeta): Sve ove korisne gadgete možete kupiti za manje od 5$

6 zanimljivih gadgeta za zimu: https://www.saznajnovo.com/2015/10/6-zanimljivih-gadgeta-za-zimu/

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

1 komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger