HTC nije kopirao Apple, ali…

2

Ovih dana se prašina diže u sferi mobilnih uređaja oko dizajna novog HTC One A9 modela, navodno su kopirali iPhone 6 dizajn. Da stvar bude još gora, znamo koliko je Apple osetljiv kada im neko „krade“ dizajn (ali u obrnutoj situaciji nema problema, jel). No, čekao sam da se ta prašina malo slegne pa da napišem nešto o tome, ali i da se iz HTC-a oglase.

HTC je negirao da su kopirali dizajn jer navode da je Apple prvi od njih kopirao, tačnije od modela One M7. Sada su model M9 samo unapredili u odnosu na prethodnike i dobili ovaj dizajn, što je i normalno i očekivano da urade, kao i svi ostali. A to iz HTC-a i potvrđuju rečima: „We’re not copying. We made a uni-body metal-clad phone in 2013. It’s Apple that copies us in terms of the antenna design on the back“ upućujući na model One M7 iz 2013.-te godine.

HTC-One-M7
HTC One M7 (androidspin.com)

Apple je samo između „uskočio“ i kopirao dizajn, barem zadnjeg dela, od pomenutog M7 modela. Nigde nema optužbe od strane Apple-a, što je „čudno“ ako se setimo činjenice da su tužakali sve redom za sve i svašta pa čak i zbog određenog zaobljenja na ivicama uređaja – tužno i smešno.

HTC ulaže dosta nade u svoj unikatni dizajn koji inače dobro prodaje uređaje, ali bi po mišljenjima mnogih mogli da malo spuste cene. Po mom mišljenju HTC ima odličan dizajn, ali se nisam opredelio za njihove modele jer nemaju dovoljno dodatnih funkcija koje meni trebaju.

 

Izvor: androidcommunity.com

Slika: pocket-lint.com

Povezano:
2 komentara
  1. Srx kaže

    A koji ti model telefona koristiš? Meni se sviđa HTC, ali se bojim da ako im ovaj model ne uspe, odlaze u istoriju.

    1. Stefan Marjanov kaže

      LG G3. Pisao sam recenziju o njemu zašto baš taj telefon.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.