Kako isprobati Facebook Emotions pre svih?

Facebook Emotions je nova opcija koja proširuje Like dugme jer, kako Zuck navodi, korisnici ne mogu u potpunosti izraziti svoja osećanja preko samo jednog tastera. Šta ako je neka objava veoma tužnog karaktera, Like (sviđa mi se) nije bašodgovarajuća opcija za korisnika.

Zato sada imamo set od 6 dodatnih emocija, pored samog Like dugmeta, a to su: Love, Haha, Yay, Wow, Sad i Angry. Međutim, ova opcija je dostupna samo korisnicima Španije i Irske, ali, kako možete i vi da je omogućite?

how-enable-facebook-emotions-now

facebook-emotions-how-to

Isprobavao sam nekoliko načina (mada sam bio siguran da će poslednja opcija sigurno uspeti, no ipak da proverim) da aktiviram ovu opciju tako što ću naterati Facebook da misli da sam iz jednog od ona dva mesta. Dakle, pokušao sam da promenim jezik na Facebook sajtu na španski i u mojim informacijama mesto stanovanja – nije uspelo, samo sam se zabunio u španskom Facebook-u. Onda sam prešao na opciju za koju sam znao da će raditi – Proxy!

1) Preuzmite neki Proxy Switch dodatak za svoj web pregledač, npr. ove: Chrome, Firefox

2) Otvorite dodatak i u profilima dodajte novi neki

3) U polja za IP i Port unesite IP i Port Proxy servera iz Španije (npr. 83.231.34.133 i 3128)

4) Sačuvajte, i u gornjem desnom uglu imate ikonicu dodatka, kliknite i odaberite novi profil

proxy-switch-addon

Malo detaljnije uputstvo kako da podesite ona dva dodatka možete pronaći u OVOM članku.

Gde naći Proxy iz Španije? Na Hidemyass sam našao jedan samo koji ne radi, ali sam na Google našao par lista. Možete i vi, a evo jedne liste da vam skratim vreme: http://spys.ru/free-proxy-list/ES/

Jedina mana je što ostali korisnici koji nemaju ovu opciju neće videti emocije koje ste dali za objavu, ali će ostati tu i kada svi dobiju ovu opciju videće ih.

Što se mobilnih uređaja tiče, nisam uspeo da pređem FB, a pokušao sam sa Mock lokacijom i Proxy takođe. Root na Androidu ne pomaže, a na iOS nisam probao.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. Uradio sam sve kako si napisao ja i dalje ne mogu da se konektujem na neki spanski/irski server i ako se konektujem bude connection has timed out ili the proxy server is refusing conections. :/

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *