Android Mobilni

[Android] Za šta služi WebView aplikacija?

android-system-webview
droid-life.com

Nailazio sam na dosta korisnika koji ne znaju za šta služi WebView aplikacija u njihovom Android uređaju i uglavnom su postavljali pitanje da li smeju da je uklone jer zauzima dosta memorije. WebView je dosta bitna aplikacija i treba je ažurirati redovno.

U suštini, na svom Android uređaju web stranicama možete pristupiti na dva načina: preko web pregledača (npr. Chrome) i kroz druge aplikacije koje koriste Webkit engine za prikaz web sadržaja. Tu nastupa WebView jer omogućava programerima da lako ugrade “web pregledač” i tako naprave web-based aplikacije.

facebook-app-webview-pages
gizmodo.com

Najbolji primer da shvatite ovo jeste Facebook aplikacija koja je dobila nedavno opciju otvaranja linkova interno, umesto u nekom instaliranom web pregledaču. Dakle, kad želite da otvorite neki link koji ste pronašli na zidu kod nekog prijatelja, Facebook aplikacija ga otvori u sebi, ne pokreće neki browser koji imate instaliran (mada se može i to podesiti). Znači, Facebook je u svoju aplikaciju ubacio stranicu gde je implementiran WebView i tu se prikazuje web stranica koju želite da otvorite.

Ovo je samo primer radi lakšeg razumevanja, postoji tona aplikacija koja koristi WebView i zato je ta aplikacija u vašem uređaju bitna.

  Upravljajte pametnim satom prstima, bez dodirivanja!
Oznake

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger