Filmovi sa prevodom – online i offline

„Gde da nađem filmove sa prevodom online?“ i „Kako da nađem prevod za film?“ su dva najčešća pitanja koja dobijam putem email-a, Facebook stranice, na ličnom profilu, uživo…

Pre svega, ja lično ne gledam filmove online i ne mogu preporučiti dobar sajt za to, ali vas mogu upozoriti na šta da obratite pažnju i kako da sigurnije koristite te sajtove budući da su puni reklama koje neretko vode do zaraženih stranica.

Za one koji žele da gledaju filmove sa prevodom online

1) Koristite dodatak za blokiranje reklama!

Istraživao sam malo te sajtove koji postavljaju filmove sa prevodom i 98% njih ima reklame, a veći procenat ima reklame koje vode do zlonamernih stranica. uBlock je dodatak za Chrome koji uklanja sve reklame sa svih sajtova. Ipak, ukoliko sajt ne dozvoljava da vidite sadržaj ukoliko ne isključite taj dodatak, možete preći na drugi sajt ili na svoju odgovornost isključiti dodatak i oprezno zaobići reklame.

2) Java

Ovaj dodatak nije više dostupan u Chrome web pregledaču iz bezbednosnih razloga, ali ga neki sajtovi zahtevaju. Firefox još uvek ima podršku i možete preko njega da pokrenete film, ali i tu treba biti oprezan!

3) Provereni sajtovi

Raspitajte se kod prijatelja koji su sajtovi provereni i na kojima oni bez problema gledaju filmove. Preporuka je da se raspitate kod prijatelja koji se više razumeju u računare i internet. Ja ne mogu da dam primere konkretnih sajtova.

4) Popcorn time

Ovo je program pomoću kojeg možete preuzimati film sa Torrent-a i gledati ga u istom trenutku! Ima prevoda za srpski/hrvatski ali ne za svaki film.

Za one koji ne žele da gledaju online

Ako ne znate kako da preuzmete film i odgovarajući prevod za njega, pogledajte ova dva članka:

1) Gde i kako skinuti filmove odličnog kvaliteta koji malo zauzimaju

2) Kako pronaći odgovarajući prevod za film

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *