GearBest vs. Aliexpress

Kineskih sajtova kao što su Aliexpress i Dealextreme ima sada zaista mnogo, korisnicima je sve teže da odaberu sa kog da kupuju. Ja sam odabrao Aliexpress iz više razloga, ali nisam prestao da tražim i testiram druge. Dealextreme ne koristim više, ali sam našao jedan sasvim solidan: GearBest. Malo sam upoređivao Aliexpress i GearBest…

Po čemu mi je GearBest bolji?

Koliko sam primetio do sada ima dosta dobrih sniženja za tehničke uređaje. Uzeo sam za primer Kingston microSD karticu od 64GB Class 10 koja je na sniženju 50% i košta 17 evra. Ok, i na Aliexpress ima dosta sniženja, ali kratko traju (Super Deals od par dana) a ova redovna su dosta manja, oko 10-20%. Tako da što se tiče popusta GearBest je malo bolji.

gearbest-item-view
Primer proizvoda

Imaju više skladišta, pa se može odabrati EU, China i Rusija. Mada, nisam uvek nailazio da šalju za Srbiju iz EU, već samo iz Kine.

Dostava je kraća? Jedan čitalac ovog bloga je rekao da mu paket stigne dosta brže, za oko nedelju dana, što je i do 4x brže nego sa Aliexpress-a. No, to može da varira naravno.

Imaju zanimljive i korisne filtracije kao što su „Cool“, „New“, „Presale“ i „Deals“. Ovde se može uvek naći nešto korisno, zanimljivo, novo, povoljno… Ako nemate ideju za poklon, ove kategorije su izvor dobrih ideja.

Upravo tu sam pronašao ovaj miš za računar: E-BLUE EMS618

gearbest-pc-mice-cheap

Compare opcija. Dodajte neke uređaje u poređenje i vidite side-by-side detalje.

Razni poeni koji se brže kupe nego na Aliexpress-u koji služe za dobre popuste.

Ima još nekoliko sitnica koje mi se sviđaju ali to je individualno, možda se vama ne dopadnu. Najbolje je da posetite sajt i sami procenite da li vam se dopada ili ne.

Što se negativnih strana tiče…

Lošija pretraga. Na Aliexpress sajtu je pretraga odlična, mnogo mi se dopada i koristim je često. Filtracija tokom pretrage nije baš najbolje odrađena i to mi smeta.

Sam sajt nije pregledan. Možda je do mene jer ne mogu da se naviknem, teško nađem proizvode na stranici koje sam ja tražio među silnim preporukama i promocijama. I stranica sa proizvodom je malo lošije urađena, ali sve je tu.

Proces naručivanja je malo sporiji u smislu da se prelazi sa nekoliko stranica: korpa, osnovni podaci, podaci za dostavu, plaćanje. Sve to traje dosta duže nego na Aliexpress-u.

Stranica sa proizvodom koji je naručen je oskudna što se informacija tiče. Zaista malo informacija, to im je definitivno najveća mana.

gearbest-order-details
Order Details

Sve u svemu, odlični popusti i poeni koji se lako skupljaju su nešto što mi se veoma dopada. Naručio sam jedan proizvod, videću kakva je procedura pa ću još nekoliko ako sve bude dobro.

Kako vi možete pazariti tamo?

U suštini, kao i na svakom drugom sličnom sajtu, dakle slično kao i na Aliexpress-u: pronađite proizvod, dodajte u korpu, nastavite dalje do unosa ličnih podataka, adrese za dostavu, i na kraju plaćanje. Što se plaćanja tiče, dovoljno je da imate običnu platnu karticu sa dinarskim računom. Detaljnije uputstvo možete pročitati u ovom mom članku: Kako kupovati sa kineskih sajtova?

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *