Samsung Galaxy Grand Prime Duos recenzija [slike + video]

0

Ovo je Duos model Samsung Galaxy Grand Prime telefona što znači da radi sa dve SIM kartice. Pošto se u prodaji pojavio pre oko godinu dana, sada ga možemo svrstati u telefone srednje klase jer ima zadovoljavajuće specifikacije za prosečnog korisnika, a i prihvatljivu cenu.

Telefon ima prepoznatljiv Samsungov dizajn, a dostupan je u 3 boje:  sivoj, zlatnoj i beloj.

Raspored tastera, i ostalih delova na kućištu, je karakterističan za Samsungove telefone: na desnoj bočnoj ivici imamo dugme za napajanje, sa leve strane tastere za regulisanje jačine zvuka, dole se nalaze ulaz za usb i mikrofon, i na gornjoj strani 3.5mm Jack za slušalice. Sa zadnje strane imamo kameru, zvučnik i LED blic.

galaxy-grand-prime-duos-review3

Što se kamere tiče, imamo prosečnu kameru od 8 MP, a može da pravi snimke u 1080p rezoluciji. Od dodatnih mogućnosti poseduje detekciju lica i osmeha, autofocus i touch to focus, geo lociranje za slike i panorama mod.

Sa prednje strane uređaja se nalazi senzor za svetlo i proximity senzor, a pored njih i sekundarna kamra od 5 MP.

Takođe, imamo i QHD TFT ekran dijagonale od 5 inča i rezolucije 540×960 piksela.

Što se specifikacija tiče, ovaj model ima quad-core 1.2 GHz qualcomm snapdragon procesor, 1GB RAM-a, 8GB interne memorije (koja se inače može proširiti microSD karticom do 64GB) a sve to napaja baterija od 2600 mAh.

galaxy-grand-prime-duos-review

Android KitKat 4.4 dolazi uz ovaj telefon ali se može ažurirati na 5.0 i 5.1 lollipop. Samsungov interfejs Touch Wiz je i ovde prisutan kao i ikonice koje idu uz njega. Naravno, u sistemu imamo preinstalirane aplikacije kao što su aplikacija za Radio, snimanje glasa, S planer, i druge.

Galaxy Grand Prime je telefon solidnih performansi i odličan je za nekog kome treba telefon sa dve sim kartice i svakodnevno korišćenje poslovnih aplikacija. Ipak, ko voli da igra igrice quad-core procesor će pokrenuti većinu njih.

A više informacija, detaljniju specifikaciju i cenu ovog telefona možete pronaći na sajtu mobilnishop.com

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.