5 načina da pristupite blokiranim sajtovima

0

Ako na poslu, u školi, na fakultetu ili na bilo kom drugom mestu imate ograničen pristup nekim sajtovima, možete iskoristiti ove trikove da im pristupite.

5. Web Proxy

Proxy će poslužiti kao posrednik između vašeg i serverskog računara. Više o Proxy-ju sam pisao OVDE.

4. VPN

Još jedan, efikasniji, način za maskiranje IP adrese. Ako Proxy ne posluži, pokušajte sa VPN-om. I o njemu sam pisao, pa pogledajte.

vpn-structure-wiki
Izvor: Wikipedia

3. IP umesto domena

Nekad je jednostavno samo domen blokiran, ali se sajtu može pristupiti direktno putem njegove IP adrese. Da saznate IP adresu nekog sajta, otvorite CMD (Run>Cmd>enter) i ukucajte „ping www.domen-neki.nesto“ (bez navodnika). Ili putem nekog sajta, npr. ovde.

get website ip cmd

2. Izmeite Proxy u samom web pregledaču

Jednostavno instalirajte neki Proxy dodatak za web pregledač koji koristite i unesite IP i Port nekog Proxy servera. IP i Port možete pronaći na nekoliko sajtova, a OVDE opet možete videti kako da instalirate i podesite dodatak.

1. Google Translate

Ovaj način je meni lično najviše poslužio. Ovo neće raditi samo ako je blokiran čitav Google i njegovi serveri i servisi. Dakle, otvorite Google Translate, izaberite jezik na kome je sajt (npr. srpski) i jezik na koji želite da prevedete (npr. hrvatski, jer ne može isti), i kliknite na link koji se pojavio u prevodu. Možda se ne pojave svi elementi ako je sadržaj sajta u nekom delu blokiran za Google.

unblock website google translate

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.