Ovaj video snimak je razlog zbog kojeg je Google kupio Youtube

Godina 2006. je bila značajna za Google jer je ova kompanija tada kupila Youtube servis za 1.6 milijardi dolara. Ali zašto? Razlog je jedan video snimak koji se tada pojavio na toj platformi.

Naime, Youtube je tada bio samo još jedan servis za deljenje video snimaka i nije bilo ništa zanimljivo tu što bi privuklo pažnju velikoj kompaniji kao što je Google. Sve dok jedan od zaposlenih nije naišao na video snimak na kojem dva kineza oponašaju pevanje pesme „As Long As You Love Me„.

Radi se o tadašnjoj višoj potpredsednici za AdSense i AdWords, Susan Wojcicki,  koja je dobila zadatak da istraži opcije za Google video. Srećom pa je naišla na onaj video snimak i prepoznala potencijal u oglašavanju na tom servisu. Zašto? Takve snimke korisnici dele, ocenjuju, lajkuju…

„That was the video that made me realize that ‘Wow, people all over the world can create content, and they don’t need to be in a studio,'“ rekla je.

Ispod se nalazi taj video snimak koji je bio presudan za kupovinu Youtube servisa:

https://www.youtube.com/watch?v=U3rdBLxsNT4

Od tog trenutka Youtube postaje vlasništvo kompanije Google za 1.6 milijardi dolara i kreće da raste. Danas skoro svaki korisnik interneta zna za Youtube i makar je jednom pogledao neki video snimak tamo.

Izvor: businessinsider.com

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *