Remix OS – Android za svaki PC – dostupan za preuzimanje!

Remix OS je Android sistem koji se pokreće sa USB memorije na bilo kom računaru! Veoma je brz, ima prelep dizajn, besplatan je, lako se koristi i još lakše instalira.

Tim koji stoji iza ovog OS-a je za 12.01.2016. najavio prvu verziju dostupnu za preuzimanje, i rok je ispoštovan. Mnogi su sa nestrpljenjem čekali Remix OS, i sada ga mogu preuzeti potpuno besplatno.

remix os

Šta vam je potrebno kako biste pokrenuli ovaj OS?

1) FAT32 formatiran USB 3.0 od minimalno 8GB, preporučjiva je minimalno 20MB/s brzina upisa

2) PC sa „Legacy boot“ opcijom (podešava se u BIOS-u)

Kako da preuzmete i instalirate Remix OS (za Windows)?

1) Na ovom linku preuzmite OS negde na računar http://www.jide.com/en/remixos-for-pc#downloadNow

2) Ubacite FAT32 formatiran USB 3.0 u kućište

3) Raspakujte arhivu i videćete dva fajla, pokrenite „USB tool“

4) U opcijama odaberite vaš USB i .iso fajl koji se nalazio u zip arhivi, a koji ste raspakovali u prethodnom koraku

5) Kliknite „Write“

Za Linux korisnike

1) Instalirajte „Unetbootin“: sudo apt-get install unetbootin

2) Ubacite pripremljen USB u računar

3) U Terminalu ukucajte: sudo unetbootin

4) Kliknite „…“ i odaberite ROM

5) Ok

remix os

Kako pokrenuti Remix OS?

1) Omogućite „Legacy boot“ u BIOS-u ako već niste i oodesite da se sistem čita prvo sa USB-a (ne mora, pogledajte korak 3)

2) Ubacite USB sa sistemom u računar i ponovo ga pokrenite

3) Ako ste ostavili postojaći Boot manager, onda pri paljenju sistema stiskajte „F12

4) Pojaviće se lista uređaja sa kojih možete da podignete sistem, odaberite USB

5) Imate dve opcije: „Guest Mode“ i „Resident Mode“

Guest ili Resident?

Guest mod je za isprobavanje sistema, sve što uradite se ne čuva kada naredni put pokrenete sistem. Kod Resident moda je suprotno: sve što radite se čuva, ali mu treba malo više vremena.

Napomena

Ovaj sistem se NE instalira na HDD, NE briše se postojaći sistem, NE kreiraju se nove particije, HDD ostaje netaknut! Sve se dešava na USB-u.

remix os

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

10 komentara

  1. Momci bravo za tekst. Naša kuća sarađuje sa Jide-om i prvi smo na Balkanu ponudili Remix Mini smart boks. Remix OS je zaista revolucionaran sistem makar za obične korisnike jer fuzioniše Windows i klasičan Android. Multitasking koji je do sada bio nezamisliv je postao realnost kod Androida zahvaljujući ovim momcima. Sistem kao sistem, ima ogroman potencijal, naročito kada je u pitanju polje kućne potrošačke elektronike a naročito kod Smart boksova.

  2. Ja sam danas isprobala. E sada… hvala bogu , nikad ne znam gde mi je USB od 8 gb, smestila sam fino na 4 gb. Ona rebootovala laptop (majkin, naravno, bolje njen da nesto strada nego moj) :D Sada kada laptop podize sistem nudi da izaberem Windows ili Remix :) Nista lepse i nista lakse za koristiti. Interfejs mu je vaistinu prekrasan.

  3. Stefane ovo ne radi,mislim bar kod mene ne funkcionise.Skinuo butovao na USB bas sve kako pise,pokrenuo i ucita mi normalno do izbora izmedju Guest ili Resident.Pokrenem prvu opciju restartuje se ponovo ne ucitava se Remix OS dobro,pokrenem drugu ista stvar? Prvo sam butovao po defaultu sto se dobija u paketu za Windows,posle sa Unetbootin i na kraju Universal-USB,sve u svemu ista svar NECE da se pokrene Remix OS?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *