Kako vratiti obrisane slike, poruke i statuse sa Facebook-a?

Svima nam se desi da nešto slučajno obrišemo, ali ako obrišemo sa Facebook profila nema nigde kanta za otpatke odakle možemo vratiti, kao u operativnom sistemu, već sve nestane zauvek… ili ne…

Ako ste slučajno nešto obrisali nema problema, postoji veoma jednostavno rešenje da to vratite i to rešenje nudi sam Facebook. Jer, Facebook čuva vaše podatke u svojoj bazi i kada ih obrišete, ali ipak slike ne zauvek. Zato, čim pre pokrenite preuzimanje profila kada nešto slučajno obrišete.

1) Prijavite se na svoj nalog, ako već niste, i otvorite podešavanja – link

2) Na dnu ćete videti link „Download a copy of your Facebook data.“

download facebook account

3) Kliknite na njega i bivate prebačeni na stranicu gde je potrebno kliknuti na „Start My Archive

download facebook account

4) Kada to uradite, pojaviće se polje da unesete svoju lozinku od naloga, unesite je i „Submit

5) I sad još jednom klinite „Start my archive

download facebook account

6) Dobićete e-mail sa obaveštenjem da je zahtev primljen, a poruka stiže na vaš email sa kojim se prijavljujete na nalog

download facebook account

7) Kada stigne drugi e-mail, u njemu se nalazi link za preuzimanje naloga, tj. svih vaših podataka

8) Kada odete na link videćete dugme „Download“ i kada kliknete moraćete još jednom da unesete lozinku

download fb data

9) Kada ih preuzmete, raspakujte arhivu i u njoj pronađite obrisane fajlove

download fb data

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

5 komentara

  1. Izvinite, meni uopste kada udjem na link podešavanja na dnu mi uopšte ne piše „Download a copy „. Mozda je facebook ažuriran pa se taj link premestio na neko drugo mesto, ako znate nešto o tome molim Vas pomozite.

  2. Ovaj nacin uopste ne funkcionise, sve sto se downloaduje je samo ono sto trenutno imas u porukama, nista izbrisano ne vraca??

    • Nakon ovog članka Facebook je radio dosta ažuriranja pa između ostalog i jedan vezan za slike. Te slike koje su obrisane sa profila se sada odmah brišu sa servera, dok to pre nije bio slučaj pa je korisnik mogao da ih vrati ovom metodom (ako je uradio odmah nakon brisanja).

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *