April u Srbiji – akcenat na AGILNOM razvoju softvera

Nakon izrazito uspešnog Agile Month-a prošle jeseni, na pragu je još jedan mesec edukacije i obuka posvećenih agilnom razvoju softvera, sa konferencijom kao završnim događajem.

Sertifikovanim i naprednim Scrum kursevima koji čine Agile Month-April 2016, prethode interaktivne radionice koje budućim polaznicima pružaju uvodne informacije o Scrum implementaciji i Agile tehnikama i praksama, koje će inače tematski biti pokrivene kroz treninge u aprilu.

Kompanija Puzzle Software koja je pokretač Agile Serbia, uz široko iskustvo i saradnju sa Scrum trenerima, već pet godina uspešno vrši Scrum edukaciju i sertifikaciju u Srbiji. Sertifikovano je preko 320 Scrum Master-a i Product Owner-a. Kursevi koji će se održati u prolećnom Agile Month-u, kao i do sada, podržani su od strane domaćih i stranih trenera i predavača, specijalizovanih u ovoj oblasti.  Predstavljaju spoj teorijskog znanja, višegodišnje prakse i tehnika potrebnih za postizanje agilnog razvoja softvera.

Sertifikacioni kursevi pružaju edukaciju i obuku za dve glavne uloge u Scrum timu, Scrum Master i Product Owner. Ove godine, sertifikacioni kursevi, pored Beograda, održaće se i u Novom Sadu, takođe posvećeni developerima, ali i osobama koje su usmerene na business stranu projekta pri razvoju softvera: Business Analyst, Product i Project Manager, menadžeri timova, linijski menadžeri i sl.

Napredni Scrum kursevi posvećeni su onima koji već poseduju znanje o Scrum-u, upoznati su sa principima Scrum metodologije i/ili su prošli obuku za uloge Scrum Master i Product Owner. Ovo je prilika za sticanje šire slike o specifičnim oblastima i tehnikama. U cilju rešavanja i prevazilaženja poteškoća i izazova prilikom Scrum implementacije, napredni kursevi prenose praktična iskustva dosadašnjih korisnika i Agile Coach-a kada su u pitanju: definisanje zahteva korisnika i ispunjenje njihovih očekivanja po završetku projekta, planiranje i estimacija vezani za agilan pristup razvoju softvera, inženjerske prakse koje daju najbolje rezultate, zamke pri implementaciji Scrum-a i izazovi sa kojima se manje-više sve kompanije susreću, saveti kako postati bolji Scrum Master i slično. Napredni Scrum treninzi koji se organizuju u aprilu su: Agile Requirements and Users Stories, Agile Planning and Estimating, Agile Engineering Practices, Real Life Scrum Master and Unsuccessful Scrum and Repairing Guide.

Agile Month Schedule for April 2016

Agile Month se ovog proleća završava prvom Agile konferencijom u Srbiji, koja predstavlja krunu edukatvnih dogadjaja u aprilu. Na temu Agile-a i Startup-a govoriće predavači kao što su Jurgen Appelo, Ran Nyman, Petri Heiramo, Branislav Vujović, Maaret Pyhäjärvi, Llewellyn Falco… koji svojim znanjem pružaju veliki doprinos celoj Agile i Statup zajednici Srbije.

Na interaktivnim radionicama i predavanjima koji će biti zastupljeni na samoj konferenciji, deo učešća imaju i velike kompanije, koje će takođe predstaviti svoje iskustvo u primeni Scrum metodologije.

Scrum Alliance, kao specijalni pokrovitelj 1st Agile Serbia Conference, podržala je održavanje ovog, za Agile zajednicu Srbije i regiona, veoma važnog i velikog događaja. Prijave za učešće na konferenciji su u toku, kao i poziv kompanijama za podršku i predstavljanje u Agile svetu. Više detalja – OVDE.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *