April u Srbiji – akcenat na AGILNOM razvoju softvera

Nakon izrazito uspešnog Agile Month-a prošle jeseni, na pragu je još jedan mesec edukacije i obuka posvećenih agilnom razvoju softvera, sa konferencijom kao završnim događajem.

Sertifikovanim i naprednim Scrum kursevima koji čine Agile Month-April 2016, prethode interaktivne radionice koje budućim polaznicima pružaju uvodne informacije o Scrum implementaciji i Agile tehnikama i praksama, koje će inače tematski biti pokrivene kroz treninge u aprilu.

Kompanija Puzzle Software koja je pokretač Agile Serbia, uz široko iskustvo i saradnju sa Scrum trenerima, već pet godina uspešno vrši Scrum edukaciju i sertifikaciju u Srbiji. Sertifikovano je preko 320 Scrum Master-a i Product Owner-a. Kursevi koji će se održati u prolećnom Agile Month-u, kao i do sada, podržani su od strane domaćih i stranih trenera i predavača, specijalizovanih u ovoj oblasti.  Predstavljaju spoj teorijskog znanja, višegodišnje prakse i tehnika potrebnih za postizanje agilnog razvoja softvera.

Sertifikacioni kursevi pružaju edukaciju i obuku za dve glavne uloge u Scrum timu, Scrum Master i Product Owner. Ove godine, sertifikacioni kursevi, pored Beograda, održaće se i u Novom Sadu, takođe posvećeni developerima, ali i osobama koje su usmerene na business stranu projekta pri razvoju softvera: Business Analyst, Product i Project Manager, menadžeri timova, linijski menadžeri i sl.

Napredni Scrum kursevi posvećeni su onima koji već poseduju znanje o Scrum-u, upoznati su sa principima Scrum metodologije i/ili su prošli obuku za uloge Scrum Master i Product Owner. Ovo je prilika za sticanje šire slike o specifičnim oblastima i tehnikama. U cilju rešavanja i prevazilaženja poteškoća i izazova prilikom Scrum implementacije, napredni kursevi prenose praktična iskustva dosadašnjih korisnika i Agile Coach-a kada su u pitanju: definisanje zahteva korisnika i ispunjenje njihovih očekivanja po završetku projekta, planiranje i estimacija vezani za agilan pristup razvoju softvera, inženjerske prakse koje daju najbolje rezultate, zamke pri implementaciji Scrum-a i izazovi sa kojima se manje-više sve kompanije susreću, saveti kako postati bolji Scrum Master i slično. Napredni Scrum treninzi koji se organizuju u aprilu su: Agile Requirements and Users Stories, Agile Planning and Estimating, Agile Engineering Practices, Real Life Scrum Master and Unsuccessful Scrum and Repairing Guide.

Još ►  10 saveta za agilniji razvoj softvera

Agile Month Schedule for April 2016

Agile Month se ovog proleća završava prvom Agile konferencijom u Srbiji, koja predstavlja krunu edukatvnih dogadjaja u aprilu. Na temu Agile-a i Startup-a govoriće predavači kao što su Jurgen Appelo, Ran Nyman, Petri Heiramo, Branislav Vujović, Maaret Pyhäjärvi, Llewellyn Falco… koji svojim znanjem pružaju veliki doprinos celoj Agile i Statup zajednici Srbije.

Na interaktivnim radionicama i predavanjima koji će biti zastupljeni na samoj konferenciji, deo učešća imaju i velike kompanije, koje će takođe predstaviti svoje iskustvo u primeni Scrum metodologije.

Scrum Alliance, kao specijalni pokrovitelj 1st Agile Serbia Conference, podržala je održavanje ovog, za Agile zajednicu Srbije i regiona, veoma važnog i velikog događaja. Prijave za učešće na konferenciji su u toku, kao i poziv kompanijama za podršku i predstavljanje u Agile svetu. Više detalja – OVDE.

Komentariši