Kako promeniti IMEI broj na Android telefonu?

2

IMEI je skraćenica od „international mobile equipment identity“ i svaki mobilni telefon bi trebao da ima unikatan IMEI broj. Taj broj ne možete promeniti kod operatera, ali možete na svom uređaju privremeno. Služi da operater može precizno identifikovati vaš uređaj i tako mu omogućiti/zabraniti usluge mreže. Takođe, mogućnost izmene IMEI broja, makar na kratko, možete lepo iskoristiti ako tačno znate šta želite, ali te ideje ostavljam vama jer je ovo edukativni članak.

0) Vaš telefon mora biti Root-ovan i imati Xposed aplikaciju

– ako ne znate da instalirate Xposed i da uradite Root, onda možda i ovaj tutorijal nije za vas. Ako mislite da ćete znati da uradite Root i instalirate Xposed, pročitajte OVAJ članak i instalirajte Xposed sa OVOG linka.

1) Instalacija Xposed modula

– Biće vam potreban Xposed modul. Instalirajte „Xposed IMEI Changer“ sa OVOG linka besplatno. Uđite u Xposed aplikaciju i omogućite modul. Ponovo pokrenite telefon (može i soft reboot).

2) Sačuvajte stari IMEI broj

– uđite u podešavanje telefona pa u odeljak „O telefonu“ i onda u  „Status“ pa pogledajte koji je IMEI. Zapišite negde.

3) Zamenite sa novim

– otvorite aplikaciju i u polje unesite željeni IMEI broj. Ako želite da omogućite nasumično setovanje IMEI broja na svakom novom zahtevu, biće vam potrebna PRO verzija. Kao što sam rekao, promena je privremena a PRO verzija aplikacije će automatski menjati IMEI umesto vas. Sad preostaje još da kliknete na „Apply“ i novi IMEI je sačuvan!

4) Provera

– ponovite korak 2

Odričem se odgovornosti za eventulne štete i posledice, po uređaj i/ili korisnika, usled korišćenja informacija i alata iz ovog članka. Sve radite na sopstvenu odgovornost!

Povezano:
2 komentara
  1. Raso kaže

    Dali moze telefon da se abdejtujr posle promene imei broja?
    Pozz

  2. hihiihi kaže

    Ovo nije legalno.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.