Ad

Ovako se slao e-mail 1984. godine (video)

0
Ad
 

U video klipu na kraju članka možete videti kako je proces slanja obične poruke putem elektronke pošte bio dugotrajan i komplikovan. Smešno je što je čovek koji šalje email rekao da je proces zaista jednostavan.

Da biste u to vreme poslali e-mail, bilo je potrebno da imate nekakav analogni modem, potom preusmerite telefonsku vezu iz zida u modem, pa iz modema u telefon i računar. Zatim, čovek je pozvao neki broj za internet, sačekao potvrdni signal, uključio nešto na modemu i spustio slušalicu. Time je veza računara i interneta bila uspostavljena!

Dalje, računar je tražio personalnu lozinku, i nakon toga se otvara Meni sa opcijama. Tu se moglo naći raznog sadržaja, među kojima je preuzimanje nekih programa (besplatnih i plaćenih), pregled vesti, prognoze itd. a na kraju i slanje elektronske pošte.

sending mail 80 years

Kada se izabere ta opcija unese se tekst i primalac, pošalje se i zatim primalac primi tu poruku koju kasnije može da ištampa. U to vreme taj računar sa kojeg se slao e-mail je bio nešto najbolje što se moglo naći, ali je brzina interneta bila svega 1.200 bita u sekundi!

U video klipu se vidi ceo proces, čak i štampanje, pa ako želite možete pogledati i videti koliko je slanje e-mail poruka danas jednostavno.

Izvor: fossbytes.com

Ad
Tvoja reklama ovde

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete poslati upit preko kontakt stranice.

Sviđa ti se članak? Lajkuj stranicu i budi u toku! Hvala 🙂 Sviđa mi se