Ovako se slao e-mail 1984. godine (video)

U video klipu na kraju članka možete videti kako je proces slanja obične poruke putem elektronke pošte bio dugotrajan i komplikovan. Smešno je što je čovek koji šalje email rekao da je proces zaista jednostavan.

Da biste u to vreme poslali e-mail, bilo je potrebno da imate nekakav analogni modem, potom preusmerite telefonsku vezu iz zida u modem, pa iz modema u telefon i računar. Zatim, čovek je pozvao neki broj za internet, sačekao potvrdni signal, uključio nešto na modemu i spustio slušalicu. Time je veza računara i interneta bila uspostavljena!

Dalje, računar je tražio personalnu lozinku, i nakon toga se otvara Meni sa opcijama. Tu se moglo naći raznog sadržaja, među kojima je preuzimanje nekih programa (besplatnih i plaćenih), pregled vesti, prognoze itd. a na kraju i slanje elektronske pošte.

sending mail 80 years

Kada se izabere ta opcija, unese se tekst i primaoc, pošalje, i primaoc primi tu poruku koju kasnije može da ištampa. U to vreme taj računar sa kojeg se slao e-mail je bio nešto najbolje što se moglo naći, ali je brzina interneta bila svega 1.200 bita u sekundi!

U video klipu se vidi ceo proces, čak i štampanje, pa ako želite možete pogledati i videti koliko je slanje e-mail poruka danas jednostavno :)

Izvor: fossbytes.com

-53%

28.44€

Grand Theft Auto V

-37%

37.99€

Call of Duty: World War II

-25%

44.99€

Far Cry 5

-35%

9.10€

Counter Strike: Global Offensive

-81%

5.79€

The Crew

-74%

5.19€

Euro Truck Simulator 2