Samsung Galaxy S7 recenzija [video + slike]

Ovo je trenutno jedan od najpopularnijih flagship modela koje je Samsung predstavio ove godine, a odlikuju ga fenomenalne specifikacije, izrada, dizajn, kamera i razne softverske i hardverske mogućnosti.

Samsung nije štedeo ni na jednom detalju. Pa tako imamo fenomenalnu izradu kućišta zbog čega telefon jako dobro leži u ruci uprkos velikim dimenzijama.

Na prednjoj strani se nalazi čuveni Samsungov Super AMOLED ekran dijagonale od 5.1 inča, koji poseduje i  „force touch“ senzor jačine pritiska, „always on“ opciju koja će se pobrinuti da bitne informacije uvek budu prikazane na ekranu i naravno Gorilla Glass četvrte generacije koja ga štiti od ogrebotina i udaraca. Ovo je telefon koji ima veliki displej i kojim možete upravljati jednom rukom bez teškoća.

galaxy s7 review recenzija pregled (5)

A kada pričamo o kućištu telefona, ne možemo izostaviti ni informaciju da je Galaxy S7 otporan na vodu i prašinu pa neće biti nikakvih problema ako se pokvasi, dovoljno je da ga obrišete i ponovo je spreman za rad!

Poleđina telefona je zaista dobro odrađena, a cilj je bio stanjiti telefon što je više moguće. Samsung je to delom rešio kroz zakrivljene ivice samog telefona, a delom tanjom kameru pa sada kamera viri svega 0.8mm, za razliku od 1.7mm što je bio slučaj kod Galaxy S6 modela.

  Kako podesiti osetljivost na S-pen?

galaxy s7 review recenzija pregled (5)

Kamera ima 12 mpx, nešto manje nego njegov prethonik, ali to ne treba da vas zavara jer kamera pravi fenomenalne slike u bilo koji uslovima i situacijama. Poseduje dual-pixel tehnologiju što znači da svaki piksel pomaže u fokusiranju slike i za rezultat dobijamo veoma precizan i brz fokus, čak brži nego kod nekih profesionalih foto aparata.

Poseduje optičku stabilizaciju slike za slikanje i snimanje , pravljenje usporenih HD video snimaka do 120 FPS-a, 4K snimanje, snimanje i slikanje sa drugom kamerom u isto vreme, detekcija lica i osmeha, Auto-HDR i PRO mod.

galaxy s7 review recenzija pregled (5)

A što se specifikacija tiče, Galaxy S7 nam dolazi sa 64-bitnim Octa-core procesorom:  jedan Quad-core od 2.6 i jedan od 1.6 GHz, čak 4GB RAM-a, 32GB interne memorije koja se može proširiti microSD karticom do 200GB i bateriju od 3.000 mAh koja se ne može menjati bez asistencije servisa.

Od dodatnih opcija i mogućnosti, Galaxy S7 poseduje čitač otiska prsta, senzor pritiska na ekranu, digitalni kompas, akcelerometar, barometar, merač temperature, senzor otkucaja srca, NFC, komandovanje glasom, pozivanje glasom, snimanje glasa, brzo i bežično punjenje, Bluetooth 4.2 sa Low Energy tehnologijom i GPS sa Glonass podrškom.

  Android Lollipop "greška u reprodukciji" - rešenje

galaxy s7 review recenzija pregled (5)

Kada pričamo o softveru, ovaj telefon dolazi sa najnovijim Android 6.0 Marshmallow operativnim sistemom i dobro poznatim TouchWiz interfejsom. Poznato je da S7 postoji u dve verzije: sa Snapdragon za svetsko i Exynos procesorom za evrsopsko tržište koji je, po testovima, nadmašio Snapdragon.

Multi-tasking je besprekoran, čak i sa gomilom pokrenutih aplikacija u pozadini, nijedna nije zastala ili se srušila u roku rada.

galaxy s7 review recenzija pregled (5)

I za kraj ostaje još samo da kažemo da je Galaxy S7 telefon u koji je upokovano sve moguće: od odličnog ekrana, kućišta otpornog na vodu, fenomenalne kamere, specifikacija, gomila senzora i dodatnih softverskih opcija. Odličan je za svakog korisnika, uslikaće savršene slike, ispuniti svaki zahtev i pokrenuti najnovije igrice.

Komentariši

Samsung Galaxy S7 recenzija [video + slike]

Autor: Stefan Marjanov Potrebno vreme za čitanje: 2 min