3D prikaz Bitcoin transakcija u realnom vremenu

Bitcoin transakcije se dešavaju u svakom trenutku, i mogu se u realnom vremenu pratiti na nekoliko načina. Jedan od tih načina je preko jedne zanimljive WebGL aplikacije – Bitbonkers.

Svaki put kada se kreira Bitcoin transakcija u svetu, ovde se pojavi u vidu obojene lopte. U zavisnosti od količine koina  koji se šalju/primaju, lopta je veća, odnosno manja, i druge boje. Pa tako imamo legendu boja:

  • Ljubičasta: >1000 BTC
  • Plava: 100 – 1000 BTC
  • Žuta: 50 – 100 BTC
  • Narandžasta: 10 – 50 BTC
  • Zelena: 1 – 10 BTC
  • Crvena: < 1 BTC

Vrlo zanimljiv projekat, preporučujem da posetite sajt preko Chrome veb pregledača – http://bitbonkers.com/

Podsetimo se da je Bitcoin digitalna valuta za plaćanje preko interneta koja je dobila na popularnosti i dosegla svoju maksimalnu vrednost od čak 1.230 američkih dolara u decembru 2013. godine. Tada je potražnja i kopanje Bitcoin-a naglo porasla, ali je zainteresovanost opala vremenom pa trenutno vredi nešto više od 400 dolara.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *