Gledajte video i pretražujte Youtube u isto vreme!

Gledanje video klipa dok pretražujemo neke druge u Youtube mobilnoj aplikaciji je zaista korisna opcija, ne moramo prekidati recimo pesmu dok tražimo sledeću koju želimo da pustimo. Ali, ova opcija ne postoji ako pristupimo Youtube-u preko računara.

Neko je bio dobar pa je napravio dodatak za Chrome koji omogućava upravo to!

Kada pustite neki video, možete pretraživati Youtube, vratiti se na početnu ili na bilo koju drugu stranicu a video će se spustiti u donji desni ugao. Kada pustite drugi video, ovaj prethodni će se ugasiti. Najbolje od svega je što nema prekida u toku prelaza u „smanjeni režim“ i obrnuto.

Kada se video smanji, možete ga vratiti klikom na ikonicu iznad njega, povećati prozor ili ga ugasiti. Ako želite da odmah pokrenete neki video u smanjenom režimu, kliknite desnim klikom na njega i odaberite opciju „Play Picture-In-Picture“.

chrome youtube video picture in picture1

Dodatak nema podešavanja i dovoljno je samo instalirati ga i osvežiti Youtube stranicu ako je otvorena.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/youtube-picture-in-pictur/dfanpgpmfdocbeldhfgeafndhoiifgpe

Jedini problem na koji sam naišao je da dodatak uopšte ne radi ako je omogućen dodatak Magc Actions for Youtube

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

  1. Хвала Стефане. Нисам још испробао , али ћу, па ћу се јавити. Деда Милорад (,,старац Фочо од 70 лета“) из Крагујевца. ПОЗ.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *