Prva masivna Multiplayer Laser Tag igra!

Ova Laser Tag igra se odvija u realnom svetu pomoću pametnih uređaja: telefoni, pametni satovi, dronovi, VR… Dakle, kupite dodatak za vaš uređaj, pronađete protivnike, sasatvite svoj tim, i igra može da počne!

Kada se online umrežite, možete odrediti neku lokaciju gde da se sastanete i povežete svoje uređaje. Zatim, kada igra počne, na telefonu pratite statistiku, gledate protivnike, nišanite ih i pucate. Svaki uređaj ima IR laser i 6 IR senzora. Kada pogodite jedan od tih 6 senzora taj igrač ispada i ne može više da puca, tj. da se takmiči u toj rundi.

father-io-laser-tag

U pomoć mogu pristići dronovi kao vazdušna podrška koji se mogu upravljati preko nekog VR uređaja, ali i snajperi. Zapravo, dronovi i VR su u planu, kao i pametni satovi, uživo streaming bitke i turniri!

O čemu se zapravo radi?

Radi se o Indiegogo kampanji father.io koja je dostigla već 630% od zatražene sume, dakle zainteresovanost je ogromna. Fathar.io prodaje posebne uređaje koji se montiraju na mobilne telefone i služe kao laser puška i detektor lasera.

Povezuje se preko BT LE (Bluetooth LowEnergy) tehnologije sa telefonom, a svi zajedno uređaji su povezani na posebnu lokalnu mrežu što znači da lag praktično ni ne postoji!

fater-io-laser-specs

Na ekranu telefona možete videti protivnike jer aplikacija koristi kameru telefona da snima šta se nalaz ispred, a tu su i nišan, puška i sve ostale informacije. Kada nanišanite osobu vidite njene informacije i ako je protivnik možete pucati. Kako pucate u tu osobu, tj. u taj uređaj, gubi živote i ispada iz igre kad dođe do nule.

Imaju dosta ideja i čitav projekat je dosta velik i ozbiljan, nešto kao Ingress samo mnogo bolje.

Link kampanje: https://www.indiegogo.com/projects/father-io-massive-multiplayer-laser-tag#/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *