Skrivene Facebook mogućnosti za koje možda niste znali

Svakodnevno koristimo Facebook ali ni ne znamo šta on sve zapravo krije. Postoji dosta mogućnosti koje ova društvena mreža pruža, ali za neke zaista korisne većina korisnika nije nikad ni čula.

1) Skriveni Inbox

– Zpravo i nije skriven, samo što se obaveštenja ne prikazuju na standardan način pa korisnici ni ne znaju da tamo imaju poruku. Radi se o zahtevima za dopisivanje gde vam stižu poruke od osoba koje se ne nalaze u vašoj listi prijatelja. Tu možete prihvatiti zahtev za dopisivanje i nastaviti da se dopisujete normalno, ili ignorisati.

hidden inbox facebook

Na ovom linku možete pristupiti tim porukama – https://www.facebook.com/messages/pending

2) Zaigrajte šah u pozoru za dopisivanje

– Nedavno je Facebook omogućio igranje šaha u prozoru za dopisivanje preko komandi koje se šalju kao poruka. O ovome sam već pisao pa pogledajte – https://www.saznajnovo.com/2016/02/kako-zaigrati-sah-u-facebook-chat-prozoru/

play facebook chess chat

3) Odjavite se sa svih uređaja

– Ako mislite da vam je neko provalio Facebook nalog i koristi ga sa nekog drugog uređaja, možete se odjaviti sa svih uređaja i potom promeniti šifru kako bi onemogućili ponovno prijavljivanje.

log out all devices facebook

To možete učiniti na ovom linku – https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=sessions&view

4) Zaigrajte basket sa nekim preko Messanger aplikacije

– Pošaljite smajli u obliku košarkaške lopte nekome i tapnite na nju da biste počeli sa slobodnim bacanjima. I o ovome sam već pisao pa pogledajte – https://www.saznajnovo.com/2016/03/facebook-messenger-krije-novu-igricu-basket/

basketbal facebook messenger game

5) Pogledajte vašu vezu sa voljenom osobom

– Postoji link koji redirektuje na zajednički profil vas i vaše voljene osobe. Ne, to nije novi profil kao kada kreirate zajednički profil, već spojeni samo radi pregleda zajedničkih momenata. Taj profil možete videti samo vi i vaša voljena osoba.

Evo link pomoću kojeg možete pristupiti – www.facebook.com/us

6) Sačuvajte objavu za kasnije

– Facebook ima opciju „Save“ gde možete na jednom mestu sačuvati neku objavu, sliku, video… kako biste pogledali kasnije.

save for later facebook

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. Pretražujem net već mesecima u ppotrazi za pouzdanim poslovima tipa Upwork, Freelancer, Ask GFK, Pipl, Earn2gether, ali od ovih na srpskom još nijedan posao, tj.anketa, a na ovim engleskim se ne usuđujem da se prijavim da radim nešto. Šta mi preporučujete i da li postoji neki pouzdan sajt gde bih mogla da se prijavim da popunjavam ankete ili unosim podatke , a da se plaća (nne uspevam sa platom da izađem na kraj kao samohrana mama – ništa neobično u Srbiji :) ).
    Unapred Vam hvala na odgovoru.
    S poštovanjem,
    Danijela

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *