Dve meni najkorisnije Android aplikacije

7

Instalirao sam gomilu aplikacija na svoje Android uređaje tokom godina, međutim, samo nekoliko sam zadržao sve ovo vreme.

Posebno ću izdvojiti dve koje su mi najkorisnije od svih, a ispod ću navesti još nekoliko drugih korisnih koje uvek instaliram na nov uređaj ili kad menjam sistem.

Pre nego što krenete sa čitanjem teksta, znam da postoji još dosta korisnih aplikacija, i korisnijih od ovih, ali meni lično su ove dve najviše pomogle u svakodnevnim aktivnostima.

1) Google Keep

Za mene jednostavno nema bolje aplikacije za podsetnik i hvatanje beleški. Probao sam ja mislim pa skoro sve koje postoje na Play prodavnici. Za svaku sam izdvojio dosta vremena za testiranje da vidim kako će se pokazati, ali Google Keep je ostao broj jedan. Aplikacije ove vrste (to-do aplikacije) su veoma korisne za svakodnevnu upotrebu jer nekad jednostavno ne možemo sve da upamtimo, a opet ni da nosimo svuda za sobom svesku, notes…google keep android app

Zašto je Google Keep za mene najbolji? Šta ga to izdvaja od drugih?

Pre svega widget. Ima odličan widget koji prikazuje SVE informacije koje su mi potrebne. Kada kreiram belešku widget je prikaže celu sa svim sadržajem (sem ukoliko nije predugačak, onda skrati). Sve druge aplikacije prikazuju ili samo naslove ili ne prikazuju sve beleške već moram da biram kategoriju, boju, dan… A ako neki i prikazuje celu belešku, onda je sama aplikacija loše odrađena, ima druge neodstatke ili se plaća.

Zatim jednostavnost i funkcionalnost. Koliko god Keep bio jednostavan na izgled, dosta je funkcionalan. Možete brzo i lako kreirati belešku, to-do listu, sliku, nacrtati nešto, podesiti podsetnik za vreme ili mesto, odrediti boju… I kada kreirate, svim beleškama možete pristupiti sa adrese keep.google.com i sve je isto kao i u aplikaciji. Čak možete i deliti sa drugim osobama, kreirati tagove itd.

To su samo neke od mogućnost, a najbolje od svega je što se ništa ne plaća! Nema nikakvih dosadnih ograničenja za prostor, vreme, funkcije, sinhronizaciju itd. Sve je jednostavno skroz free i nema reklama.

2) BlipBlip

Ovo je najjednostavnija a opet najkorisnija aplikacija koju sam video. Šta ona radi? Pišti na svakih sat vremena. Samo to, da! Mada mogu se podesiti zvuci, interval, vibracija, tihi sati itd.

Ova aplikacija služi da vas uvek obavesti o vremenu. Odlična je za one koji su stalno u pokretu ili okupirani nekim poslom. Meni lično odlično dođe jer ne moram ni da gledam na sat ili vadim telefon iz džepa, samo čujem zvuk i znam da je pun sat i mogu da se orijentišem u vremenu.

Koristim ovu aplikaciju skoro godinu dana i više ne mogu da zamislim dan bez nje. Jednostavno je korisna i uvek mi dobro dođe.

blipblip android app

U početku prijatelji su se uvek pitali šta to pišti i kad sam im pokazao mislili su da je beskorisno. Posle nekog vremena su navikli da čuju kad provodimo vreme zajedno i onda se i oni orijentišu i dobro im dođe. Vrlo ubrzo su mi tražili da im kažem koja je to aplikacija da bi je instalirali.

Možete podesiti da li da pišti na 1, 5, 10, 15, 30 ili 60 minuta, možete birati zvuk, jačinu zvuka, vibraciju i šablon vibracije, kada da ne pišti i kada samo da vibrira, vreme kada se neće oglasiti uopšte itd. Dosta opcija i lep dizajn.

Možda i vama sad ne zvuči da je ova aplikacija korisna, ali nakon minimalno nedelju dana korišćenja sigurno će vam dosta pomoći i zadržaćete je. Samo je pokrenite i ostavite, videćete kako će vam dobro doći, znaćete uvek koliko je otprilike sati i manje ćete kasniti na sastanke, fakultet, posao itd.

Od ostalih aplikacija bih izdvojio:

3) Swiftkey tastatura

4) WPS Office za dokumenta

5) Chrome remote desktop kao alat za upravljanje računara

6) Avast! kao aplikacija za backup

7) Call Recorder za automatsko snimanje poziva

Ako imate neku korisnu aplikaciju bez koje ne možete, ostavite link u komentaru i napišite zašto je vama baš ta aplikacija korisna :)

Povezano:
7 komentara
 1. Ivan kaže

  meni veoma korisna aplikacija je Link2SD, čisti keš, automatskii prebaci nove aplikacije na SD itd

 2. Ivan kaže

  Aplikacija bez koje ja ne mogu je Link2SD, izuzetno korisna, čisti keš, prebacuje mi automatski nove aplikacije na SD

 3. David kaže

  jedna ali meni vredna je ES File Explorer miks Total commandera i File Explorera za PC bukvalno SVE fajlove vidi na jednom mestu. Vredi kupiti Pro verziju mislim da je $2.99

  1. Stefan Marjanov kaže

   Hvala Davide na predlogu. I lično sam koristio tu aplikaciju dugi niz godina, sve dok nisu uveli velike ristrikcije za free verziju. Da platim za pro baš i ne bih jer ima i besplatnih alternativa. Mada, u poslednje vreme koristim file manager koji dolazi uz telefon (ima sve šta meni treba).

 4. Zivko kaže

  Upravo planiram da instaliram drugu navedenu aplikaciju. Pre oko desetak godina sam od oca pozajmio neku Motorolicu koja je imala tu opciju. Tih nekoliko dana sam bio baš dobro organizovan, tako da je ovo zgodna stvar.

 5. 5av1c kaže

  ja tu opciju imam na nekom Casio satu i kad radim vrijedi mi zlata..samo kazem jos 5 km kad beep-ne sat..xD

  1. Stefan Marjanov kaže

   Ima i Casio beep zvuk u aplikaciji da se izabere :)

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.