Dumpster – korpa za otpatke za Android uređaje

„Recycle bin“ je svim korisnicima Windows-a dobro poznat, a nekad i pravi spas ukoliko obrišemo fajl slučajno pa ga možemo vratiti u par klikova. Međutim, Android kroisnici su te mogućnosti uskraćeni pa kada jednom obrišemo fajl nema mu povratka (tj. ima preko Recovery alata ali uspeh nije 100% zagrantovan, a često i komplikovan za neke korisnike).

Zato se neko dosetio i napravio Recycle bin za Android pod nazivom „Dumpster„. Veoma jednostavna aplikacija sa malo opcija koje su i više nego dovoljne.

Dumpster čuva fajlove koje ste obrisali iz telefona na određeni vremenski period ili do određene napunjenosti memorije. Ako slučajno obrišete neke fajlove, ili namerno pa se posle nekog vremena predomislite, možete ih vratiti pomoću ove aplikacije.

Korpa se prazni, kao što sam napisao, nakon zadatog vremenskog perioda ili memorije tako da neće zauzeti prostora u telefonu više od onoliko koliko vi dozvolite.

Ova aplikacija nekad može biti pravi spas a ne zauzima mnogo memorije (sama po sebi) i resursa telefona. Radi u pozadini i nećete je ni primetiti.

Besplatna je i možete je preuzeti sa Play prodavnice – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.baloota.dumpster

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *