Blog o računarima, pametnim uređajima i veb tehnologijama

Gledajte RTS 1 uživo preko interneta besplatno! (Januar 2018)

Na većini sajtova za gledanje RTS uživo kanala se nalazi dosta reklama koje prekrivaju sam snimak, a takođe na dosta sajtova se linkovi ne ažuriraju, pogotovo kada su utakmice. Zato sam rešio da ovde redovno ažuriram linkove za RTS 1 uživo i postavim plejer za gledanje bez reklama. Koristim VLC plejer ali ga samo Firefox podržava pa zato uvek ostavim i link koji možete kopirati i pustiti preko VLC plejera u vašem računaru, ili preko Android uređaja. Ako neki link ne radi, slobodno prijavite preko Facebook stranice bloga u porukama (napišite samo npr. proveri link za RTS 1, i slično).

Televizija uzivo besplatno preko interneta je dosta tražena pa zato ispod možete videti više načina/metoda za gledanje bez iskakajućih reklama, a prva metoda je uvek najažurnija. Ako ne radi prva onda probajte drugu, i tako redom. Uvek piše kod svake metode šta vam je potrebno za gledanje pa samo se pobrinite da imate sve to. Napisao sam i detaljna uputstva na ovom blogu i linkovao ka njima kako biste se snašli što lakše.

Napomena: RTS uživo prenos utakmice možete pratiti preko posebnog stream linka koji se nalazi u „Metod 2 (web)“ odeljku ispod! U tom slučaju za gledanje vam nije potrebno ništa dodatno.

RTS uživo (2018) Metod 1

Ažurirano: 15.01.2018. u 00:03

#1 RTS uživo preko VLC-a na računaru

1) Pokrenite VLC player (preuzmi)
2) Kliknite 2x na „Loop“ opciju da bude ovako: vlc loop
3) Pritisnite CTRL+N na tastaturi
4) U polje koje se pojavilo nalepite stream link:
http://bit.ly/2kPozRk ili
http://bit.ly/2EGdVUB
5) Enter

#2 RTS uživo preko Androida

1) Instalirajte i pokrenite MX Player (free)
2) U gornjem desnom uglu tapnite na 3 vertikalne tačke
3) Izaberite „Network stream“
4) Nalepite onaj VLC link iznad

#3 RTS uživo preko VLC dodatka na internetu

Potreban VLC web plugin – UPUTSTVO.

Napomena: ako neće odmah da krene stream, ponovo pustite taj isti link. Ako se desi da stream stane, opet ga pokrenite. Dešava se zbog velikog opterećenja.

Prijavi neispravan link

RTS uživo prenos utakmice (2018)

Na sledećem linku RTS uživo prenos možete pratiti samo tokom utakmice! U ostalim slučajevima, ili ako ovaj link ne radi, probajte druge metode.
LINK >> RTS uživo prenos

rts uživo prenos utakmice televizija

RTS uživo (2018) Metod 3

Samo za korisnike Orion usluga!
rts uživo online orion

RTS uživo (2018) Metod 4

RTS 1 (i ostale domaće kanale) možete takođe gledati pomoću EXYU IPTV dodatka za Kodi. Kompletno tekstualno i video uputstvo možete pronaći na ovom blogu:
Besplatni EXYU IPTV kanali preko Kodi Live TV addon-a

Prednost je što kada jednom instalirate ovaj program imate TV kanale zauvek!

Ako je vaš internet provajder Orion preporučujem da tamo gledate kanale uživo (rts 1, rts 2, O2.tv, i druge), to je najbolja opcija. Nije potrebna registracija i slično, samo otvorite link i izaberite kanal – Link. Za uzivo gledanje kanala preko njihovog sajta nije takođe potreban nikakav dodatni alat, samo browser. Raširite sliku na 16:9 u podešavanjima pa se vratite na listu kanala i opet odaberite RTS 1, ili neki drugi kanal.

Treba napomenuti da ponekad stream ne radi, npr. ako puštaju neki program koji ne sme da se prenosi uzivo preko interneta onda ugase prenos. Možete bez problema gledati i sa minimalnom brzinom interneta, ako pretpostavimo da je minimalna u većini EX-YU država oko 5 Mbps. Otprilike toliko IPTV televizija i rezerviše sebi za nesmetano gledanje kanala.

Ako se opredelite za gledanje RTS 1, i drugih TV kanala, uzivo besplatno preko Kodi dodatka Serbia IPTV onda preporučujem malo brži net, makar 10 Mbps kako biste mogli da koristite net u računaru za još nešto. Meni ne koči na 20 Mbps, a pored toga mi radi Youtube. To je možda i najbolji način za gledanje RTS i ostalih EX-YU kanala besplatno uživo jer se linkovi redovno ažuriraju. Ako ne želite tako, onda pogledajte druge metode.

Ako nemate flat paket, već megabajte koje trošite, onda povedite računa da ih ne prekoračite jer televizija uzivo (i generalno svaki stream) može da potroši dosta protoka vremenom. Možete preuzeti neki softver koji meri potrošnju interneta, tj. megabajta. Ja koristim ovaj da merim brzinu internet saobraćaja uživo, a ima i opciju da prati potrošnju – https://www.softperfect.com/products/networx/

Da proverote brzinu interneta idite na ovaj link i sačekajte da se testiranje završi (par sekundi) – https://fast.com/

Televiziju uživo preko interneta besplatno možete gledati na još nekoliko načina, a ispod sam izdvojio nekoliko linkova za gledanje drugih TV kanala:

Svi TV streamovi su preuzeti sa domaćih i inostranih servera i oni su odgovorni za kompletan sadržaj.
Na stranicama na ovom sajtu se ne nalazi sadržaj tih TV kanala, već samo linkovi ka njima.

Povezani tekstovi:

Ako već nisi, lajkuj stranicu i budi u toku! Hvala