Navigacija na vetrobranskom staklu pomoću Android uređaja

Sigurno ste u nekim filmovima viđali kako se navigacija, brzina, kilometraža… i ostale informacije iscrtavaju direktno na vetrobranskom staklu i pomislili kako je to cool ali i korisno. E pa od sad možete i vi to imati u svojim kolima potpuno besplatno! Dovoljan vam je samo bilo koji Android uređaj i jedna aplikacija.

Navier HUD ime je aplikacije koja nudi širok set mogućnosti i podešavanja HUD-a (Heads Up Display) koji će se iscrtavati na vetrobranskom staklu vašeg automobila.

android navi hud app free (4)

Nije vam potrebna nikakva dodatna oprema, nikakav dodatni hardver, samo vaš Android telefon ili, još bolje, tablet. Instalirajte aplikaciju i postavite uređaj na kontrolnu tablu tako da se ekran oslikava na vetrobranskom staklu. Dakle, čak ni držač za telefon vam nije potreban!

Ako se pitate čemu to ako jednostavno možete postaviti telefon na držač i direktno pratiti navigaciju, odgovor je: jer tako možete lakše pratiti put (ne morate sklanjati pogled sa puta da biste pogledali u telefon), a dobro i dođe onima koji nemaju držač.

android navi hud app free (3)

Ovih aplikacija sam našao par dobrih, ali Navier HUD je najbolja jer nudi najviše besplatnih opcija. Imaju i Premium verziju koja košta 4$. Međutim, jedino što fali iz premium aplikacije su 4 modula od koji je samo jedan, po meni, koristan – 3D mapa.

I da, da li sam napomenuo da možete praviti svoj HUD po želji? Možete rasporediti module po ekranu kako želite, a imate besplatno dostupno dosta, npr. ubrzanje, digitalni i analogni merač brzine, kompas, istoriju brzine, maksimalna brzina, digitalni sat, udaljenost od starta, prosečna brzina, ruta mape po kojoj idete… i još nekoliko.

android navi hud app free (3)

Besplatnu verziju možete preuzeti ovde:

https://play.google.com/store/apps/details?id=idv.xunqun.navier&hl=sr

Premium (4$) ovde:

https://play.google.com/store/apps/details?id=idv.xunqun.navier.premium

Preporuka: Najbolja Android navigacija bez interneta

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

4 komentara

  1. Хвала, хвала. хвала!!! Дневно у вожњи проводим 6-8 сати, и ако је ово добро као што изгледа, улепшао си ми дан.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *