Olimpijske igre 2016 – gde pratiti online prenos?

0

Olimpijske igre 2016 se bliže, pitanje je samo gde gledati prenos online? Za sve one koji nisu bili u mogućnosti da odu u Rio ostaje da gledaju od kuće preko TV-a ili online. Kako ja ne gledam TV uvek tražim online alternativu, pa tako i sad.

Olimpijske igre 2016 će se kod nas emitovati, pretpostavljam, kao i uvek na RTS kanalima. Ako nemate TV, ili pak niste u mogućnosti da budete pored jednog u nekom trenutku, možete pratiti putem neta. Kako?

Opcija 1

Gledati RTS preko interneta. Zvanični online stream ne verujem da će biti, bilo bi super ako bude, ali postoji alternativa:

– https://www.saznajnovo.com/2012/08/gledajte-rts-uzivo-na-internetu-besplatno/

– https://www.saznajnovo.com/2016/08/rts-2-uzivo-na-internetu-besplatno/

Prednost je, naravno, što komentatori pričaju na srpskom, za razliku od ostalih opcija koje sam ovde naveo. Mana je što će stream možda kočiti nekada.

Listu TV stanica koje će prenositi Rio 2016 možete pronaći ovde, ali lista svakako nije kompletna  – https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_2016_Summer_Olympics_broadcasters

Opcija 2

Gledajte digitalne TV kanale na Android uređajima. Srećom pa je digitalni signal kod nas stigao uveliko pa možemo da ga uhvatimo bilo gde da se nalazimo. Ako imate malčice bolji Android uređaj, možete nabaviti DVB-T2 risiver za njega i hvatati TV kanale, među kojima su kabali gde će se emitovati prenos Olimpijskih igara, bilo gde da se nalazite! Potpuno je besplatno.

A možete i preko telefona online pratiti prenos pomoću jedne aplikacije. O oba načina sam pisao već, pa pogledajte – https://www.saznajnovo.com/2016/06/android-tv-domaci-tv-kanali-za-android-uredjaje/

– (Orion TV Android aplikacija) https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.maketv.oriontv&hl=en

Opcija 3

Zvanični Youtube kanal Olimpijskih igara će, prema mojim saznanjima, imati prenos uživo. Takođe, možete gledati i ostale prateće sadržaje kao što su komentari, pregled dana, istaknuti videi itd. Mana je što sadržaj, naravno, nije na srpskom pa oni koji ne znaju engleski neće moći u potpunosti da prate. Ali, slika je tu.

– https://www.youtube.com/user/olympic

https://www.youtube.com/user/rio2016video

Opcija 4

LiveTV će prenositi uživo Rio 2016 ali vam je potrebna registracija. Možete se registrovati na sajtu i pratiti prenos kada počne. Isto i ovde prenos nije na srpskom jeziku.

– http://livetv.sx/en/

Opcija 5

Ako nađete online prenos na nekim stranim sajtovima a piše da je gledanje iz vaše države zabranjeno, pokušajte da sa VPN uđete. VPN opcija ima nekoliko, a o njima sam već pisao – https://www.saznajnovo.com/tag/vpn/

Ako imate i vi neke izvore i predloge, napišite u komentaru :)

Nijedan video snimak, ili link ka snimku, koji se može videti na ovoj stranici nije u vlasništvu sajta www.saznajnovo.com, niti se hostuje na našem serveru. Svi video snimci se hostuju na sajtovima poput YouTube, Google, Yahoo, i ostalim… Samim tim sajt www.saznajnovo.com nije odgovoran za legalnost istih i kršenje autorskih prava. Ukoliko ima snimaka za koje smatrate da krše autorska prava, molimo vas da se obratite sajtovima na kojima se hostuju takvi snimci i prijavite ih kako bi isti bili uklonjeni. To će prouzrokovati i uklanjanje sa sajta www.saznajnovo.com. Svaki neprikladan snimak možete prijaviti i na kontakt stranici bloga www.saznajnovo.com/kontakt i nakon provere on će biti uklonjen iz baze našeg sajta (ali će i dalje biti dostupan na drugim sajtovima, sve dok se potpuno ne ukloni sa servera, npr. YouTube). Stoga, sadržaj sa ove veb stranice koristite na sopstvenu odgovornost!

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.