Ovo je najiritantniji zvuk na telefonima

Internet se odavno složio oko jedne stvari, a to je najiritantniji zvuk obaveštenja ikad ubačen u neki telefon. Ovaj zvuk ste čuli svuda i uvek, gde god se nađete čujete ga barem pet puta u roku od sat vremena.

Radi se, naravno, o Samsung Whistle zvuku za obaveštenja.

#1 najiritantniji zvuk

najiritantniji zvuk

Koliko je ovaj zvuk iritantan govori i činjenica da ga je Samsung izbacio iz Galaxy S6 modela i više se ne koristi u novijim. To im je i najpametniji potez koji su mogli da urade u skorije vreme, jer zvuk je toliko iritantan da ga je cela planeta zamrzela.

najiritantniji zvuk
Slika: mobilesyrup.com

U početku, kada se pojavio na Galaxy S1 modelu, bio je ok neko vreme. Ali, sećam se i tada da je počeo da bude iritantan a još ga nisu imali svi već samo neki telefoni. Kasnije se taj zvuk mogao čuti u svakom kafiću, školi, stanici, na ulici, gde god da se nalazite. Ljudi su počeli da pišu negativne komentare, koji izgledaju ovako:

Lista se nastavlja, to su samo neki od popularnijih na Twitter-u. Sreća pa je Samsung, kao što rekoh, odlučio da izbaci taj zvuk.

A među ostalim najiritantnijim su se našli podrazumevani iPhone ringtone, takođe i podrazumevani zvuk stare Nokia-e, i opet Samsung-ov Over The Horizon.

#2 najiritantniji zvuk

#3 najiritantniji zvuk

#4 najiritantniji zvuk

Koji je vama najiritantniji zvuk kod telefona?

Izvori:

  • Lično iskustvo
  • Komentari prijatelja
  • http://mobilesyrup.com/2015/03/13/with-the-galaxy-s6-samsung-has-finally-eliminated-the-widely-hated-whistle-notification/
  • http://www.dailyedge.ie/samsung-whistle-ringtone-annoying-2135729-May2015/
  • https://www.theguardian.com/technology/shortcuts/2013/dec/01/samsung-whistle-ringtone-smartphone-annoying
  • http://www.expertreviews.co.uk/mobile-phones/1400502/most-annoying-mobile-phone-ringtones-ever
  • https://www.youtube.com/watch?v=9DF_dycXasE
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *