Sajtovi

Ovo je prva slika postavljena na internet

first-image-on-internet

Danas ne možemo zamisliti internet bez slika, ima ih svuda, ali da li znate ko je postavio prvu sliku na internet? Koje je bila veličine i koliko je bilo potrebno vremena da se učita?

Prvu slika na internet postavio je Tim Burners Lee (kreator World Wide Web-a) i na slici su bile devojke iz CERN-ove muzičke grupe Les Horrible Cernettes.

Slika je bila veličine poštanske markice a bio je potreban čitav minut da se učita. Lee ju je skenirao i preko FTP-a poslao na server koji je bio nešto sasvim novo, a taj server je držao čitav WWW online.

To se desilo 18.07.1992. godine.

Opširnije – https://en.wikipedia.org/wiki/Les_Horribles_Cernettes

Prva veb stranica je na internetu postavljena 06.08.1992. godine – https://www.saznajnovo.com/2014/01/prva-internet-stranica-ikad-objavljena/

the-first-picture-ever-uploaded-on-the-web-was-posted-by-tim-burners-lee-inventor-of-the-world-wide-web-on-behalf-of-a-comedy-band-called-les-horrible-cernettes

  SmillaEnlarger - Izoštravanje slika
Oznake

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger