Pokemon Go – kako igrati u bilo kojoj državi?

11

Pokemon Go je igrica slična Ingress koja je privukla mnogo pažnje i dobila veoma mnogo pozitivnih komentara čak i pre pojavljivanja. Još od pojave prvih slika i po kojeg video snimka, Pokemon Go je postala igrica koja se sa nestrpljenjem čekala, a sada je najzad tu!

Zašto je ova igrica toliko popularna?

Jer spaja 2 stvari: proširenu stvarnost i detinjstvo. Već smo videli da je Ingress igrica postala popularna jer morate biti fizički locirani na određenom mestu kako biste uopšte nešto i uradili. Ali morate i da se krećete, obilazite mesta za koja možda i niste znali da postoje u vašem, ili nekom drugom, gradu. Verovatno vođeni tom idejom, kompanija Niantic odlučuje da napravi sličnu igru, ali ipak uspeva da napravi nešto još bolje.

pokemon go
aolcdn.com

Pokemon Go ima još nešto veoma zanimljivo i zapravo logično za Pokemon igru, a to je proširena stvarnost. Sama ideja Pokemona je uhvatiti ih, trenirati, boriti se… ali je malo dosadno to, zašto ne bi preneli u realni svet? To su i uradili, Pokemone hvatate u realnom svetu preko telefona!

Kako se igra Pokemon Go?

Potrebno je napraviti nalog, svog lika, i krenuti sa hvatanjem Pokemona u okolini. Na početku imate ponuđena 3 i jednog birate. Zatim, potrebno je da se krećete da biste nailazili na nove. Mogu se nalaziti bilo gde, iza ćoška, na 2 metra, na kilometar… Kada naiđete na nekog, videćete ga na mapi pored sebe i možete tapnuti na njega ako želite da ga uhvatite.

pokemon go srbija
vox-cdn.com

Kada tapnete, pali se kamera i na ekranu vidite stvarni svet i još ubačen Pokemon svet. Morate pronaći pokemona tako što ćete se okretati i gledati u ekran. Može biti na klupi, na zidu, na travi… bacite loptu na njega kako biste ga uhvatili, zatim se pojavi u Pokedex-u i vaš je.

Kako da igrate u Srbiji, ili bilo kojoj drugoj državi?

Pokemon Go je dostupan samo u par država, i sa Play prodavnice ne možete instalirati ako ste npr. iz Srbije. Rešenje je da preuzmete .apk fajl sa apkmirror sajta i instalirate ručno.

Apkmirror link

Kako da instalirate .apk fajl

Nakon toga, pokrenite igru i pratite uputstva, sve je lako i opisno. Možete se snaći odmah. Krećite se jer jedno tako možete igrati ovu igru. Uživajte!

Povezano
PRIKAŽI KOMENTARE (11)