Blokirajte WhatsApp da deli informacije sa Facebook-om

Ovih dana se može svuda pročitati vest kako WhatsApp ima nove uslove korišćenje koji tom servisu dozvoljavaju da deli vaše informacije sa Facebook-om. Mnogim korisnicima to ne odgovara, ali isto tako mnogi nisu primetili da se ta dozvola može ukinitu veoma lako.

Opcija 1:

pre nego što kliknete na “Agree” prvo pročitajte šta prihvatate i primetićete čekirano polje “Share my WhatsApp account information…”, dovoljno je samo da to polje tapnete kako više ne bi bilo omogućeno i nastavite.

whatsapp stop sharing info facebook
Slika: whatsapp.com

Opcija 2:

ako ste već prihvatili uslove korišćenja i niste onemogućili deljenje informacija, ipak možete to uraditi sada, ali samo ako nije prošlo 30 dana!

  1. Otvorite WhatsApp na vašem telefonu
  2. Na Androidu tapnite na tri tačke u gornjem desnom uglu i izaberite “Settings“, a na iOS tapnite na “Settings” u donjem desnom uglu.
  3. Izaberite “Account
  4. Onemogućite polje “Share my account info
whatsapp stop sharing info facebook
Slika: whatsapp.com

Nakon toga pojaviće se poruka “If you tap ‘Don’t Share’, you won’t be able to change this in the future.”, u prevodu znači da ne možete kasnije vratiti opciju.

To bi bilo to! WhatsApp više neće deliti vaše informacije sa Facebook-om i ova opcija će nestati iz podešavanja naloga.

Komentariši

Blokirajte WhatsApp da deli informacije sa Facebook-om

Autor: Stefan Marjanov Potrebno vreme za čitanje: 1 min