Blokirajte WhatsApp da deli informacije sa Facebook-om

Ovih dana se može svuda pročitati vest kako WhatsApp ima nove uslove korišćenje koji tom servisu dozvoljavaju da deli vaše informacije sa Facebook-om. Mnogim korisnicima to ne odgovara, ali isto tako mnogi nisu primetili da se ta dozvola može ukinitu veoma lako.

Opcija 1:

pre nego što kliknete na „Agree“ prvo pročitajte šta prihvatate i primetićete čekirano polje „Share my WhatsApp account information…“, dovoljno je samo da to polje tapnete kako više ne bi bilo omogućeno i nastavite.

whatsapp stop sharing info facebook
Slika: whatsapp.com

Opcija 2:

ako ste već prihvatili uslove korišćenja i niste onemogućili deljenje informacija, ipak možete to uraditi sada, ali samo ako nije prošlo 30 dana!

  1. Otvorite WhatsApp na vašem telefonu
  2. Na Androidu tapnite na tri tačke u gornjem desnom uglu i izaberite „Settings„, a na iOS tapnite na „Settings“ u donjem desnom uglu.
  3. Izaberite „Account
  4. Onemogućite polje „Share my account info
whatsapp stop sharing info facebook
Slika: whatsapp.com

Nakon toga pojaviće se poruka „If you tap ‘Don’t Share’, you won’t be able to change this in the future.“, u prevodu znači da ne možete kasnije vratiti opciju.

To bi bilo to! WhatsApp više neće deliti vaše informacije sa Facebook-om i ova opcija će nestati iz podešavanja naloga.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *