Naučite engleski, nemački… i druge jezike za 90 dana besplatno!

Ako želite da besplatno naučite nemački, engleski, francuski, italijanski, španski… i ostale popularnije jezike iz sveta, onda vam preporučujem jedan sajt koji nudi zaista mnogo kurseva.

Ne, ne radi se o Duolingo, mada ni on nije loš, već o Memrise servisu. Zašto sam izabrao Memrise?

Jer po statistici i anketama koje su rađene za besplatne servise za učenje stranih jezika, Memrise je imao najviše pozitivnih rezultata i ocena od korisnika. Tako da ovaj servis ima ocenu „Medium“ za učinkovitost i vremensku efikasnot dok svi ostali besplatni slični servisi imaju „Low“.

Tako da je Memrise servis koji ima najbolje ocene i najviše učinka za najkraće vreme u odnosu na ostale besplatne konkurente.

nauci engleski nemacki francuski besplatno online (4)
Primer davanja odgovora na pitanje

Servis nudi zaista dosta opcija, ne mogu ih sve u ovom tekstu predstaviti, ali neke mogućnosti koji besplatan plan nudi su pre svega jasan i lep dizajn, mobilne aplikacije, statistiku, utvrđivanje gradiva, izgovaranje reči (može se onemogućiti), sakupljanje poena i pozicioniranje na globalnoj listi, podešavanje tempa učenja (npr. 5 minuta na dan), selektovanje reči koje teže učite (da bi servis te reči više forsirao)… i još dosta toga.

nauci engleski nemacki francuski besplatno online (4)
Utvrđivanje gradiva

Još jedna zanimljiva i korisna mogućnost je pretraga kurseva koji s urađeni na vašem maternjem jeziku. Npr. možete izabrati da znate srpski i servis će vam izlistati kurseve koji su rađeni za srpski. Tako da ako izaberete srpski, recimo, i u pretragu ukucate „nemački“, videćete sve kurseve pomoću kojih možete učiti nemački sa srpskim vodičem.

Moram navesti i fleš kartice (flash cards) koje vam pomažu da upamtite reč. Ispod svake reči postoji taster „Help me to remember this“ i tu se nalaze kartice koje su drugi kreirali, a možete kreirati svoju. Veoma efikasno!

nauci engleski nemacki francuski besplatno online (4)
Lista nemačkih kurseva prilagođenih za srpski

Svaki kurs ima nivoe, i dobijate poene kako rešavate reči. Kada sakupite dovoljan broj poena, tj. kada servis utvrdi da se savladali gradivo, prelazite na sledeći nivo. U svakom nivou imate setove novih reči. Te reči učite dok ih ne savladate i onda se pojavljuju nove. Ali, uvek možete obnavljati gradivo i servis neće ubaciti nove reči dok stare ne savladate.

nauci engleski nemacki francuski besplatno online (4)
Primer prikaza nivoa kursa

Nema potrebe da opisujem previše, morate sami krenuti i istražiti opcije i mogućnosti.

Napominjem da su kursevi pravljeni tako da možete naučiti novi jezik za 90 dana! Postoje i kursevi koje prave korisnici koji se mogu savladati i za mesec dana, npr. kurs „Osnovno snalaženje“ i slično.

Zapamtite, sami birate tempo, čak i da ste zauzeti svakodnevno, možete izabrati tempo od 5 minuta na dan, toliko svako može da izdvoji.

nauci engleski nemacki francuski besplatno online (4)
Ispunjen dnevni plan

Ali najbitnije je biti uporan! Servis vas podstiče da svakoga dana učite i ispunjavate dnevni plan na razne načine, npr. dok učite uzgajate biljke, imate podsetnike, liniju dnevnog plana, i dobijate poene kada spojite nekoliko dana uzastopnog učenja.

https://www.memrise.com/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *