5 stvari koje možete pokušati ako telefon neće da se uključi

1

Ako vam se desilo da telefon neće da se uključi, ekran je crn, ne daje nikakve znake funkcionalnosti, pokušajte da uradite ovih pet stvari.

#1 Uključite ga na punjač

Ovo je prvo što biste trebali da uradite jer možda se samo baterija ispraznila. Kada uključite na punjač sačekajte malo da vidite da li će se na ekranu pojaviti indikator punjenja. Ako se pojavi, to je to onda, napunite bateriju. Ako se ne pojavi, čitajte dalje.

#2 Proverite da li punjač radi

Možda telefon radi, baterija je prazna, ali punjač ne radi pa mislite da je do telefona. Probajte da na punjač priključite neki drugi uređaj i da promenite utičnicu u kući. Ako taj punjač puni druge uređaje, čitajte dalje. Ako punjač ne puni druge uređaje onda probajte neki drugi punjač. Ako ni sa drugim ispravnim ne puni telefon, čitajte dalje.

charging-phone

#3 Promenite bateriju

Možda je jednostavno baterija neispravna. Potražite od nekoga sa istim modelom telefona bateriju da testirate, ili otiđite u prodavnicu delova i kupite/probajte na licu mesta novu. Ako ni to ne pomaže, čitajte dalje.

#4 Vratite Stock sistem

Ako ste se igrali sa sistemom i nakon toga telefon više nije hteo da se uključi, najbolje bi bilo da vratite Stock sistem.

[Android] Šta su Custom i Stock ROM, Root, Flash, Firmware

Ipak, da biste to uspeli telefon mora ući u Download/Fast Boot/Recovery mod. Ako se niste igrali sa sistemom, onda verovatno nije ovo, mada nije loše probati jer ako ste stigli do ove tačke nemate šta mnogo da izgubite (svakako sad ne postoji način da vratite fajlove).

Najbolje bi bilo da telefon odnesete nekome ko se njima bavi i kažete da vrate fabrički sistem. Ako telefon može da se pokrene u Download/Fast Boot/Recovery modu, onda je spašen, a i fajlovi.

#5 Osušite ga

Ako se telefon pokvasio, a nije otporan na vodu, velika verovatnoća je da se neće uključiti nakon toga. Ni ne pokušavajte da ga uključite!

fix_iphone_rice
Slika: polyadhawaiitours.com

  • Odmah otvorite telefon, tj. zadnji poklopac i uklonite bateriju
  • Ubrusom obrišite veće kapljice vode
  • Stavite telefon i bateriju (odvojeno) u jednu vreću punu riže
  • Ostavite tako dan-dan i po da pirinač izvuče svu vlagu
  • Zatim vratite bateriju i probajte da uključite telefon

Ako telefon ni sad neće da se uključi, odnesite na servis. Dobićete nov, ili će popraviti, ako je pod garancijom. Ako nije, onda ćete platiti popravku.

Izvor: droidviews.com

Povezano:
1 komentar
  1. predrag kaže

    kako upaliti iphone telefon

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.