6 aplikacija za produktivnost koje koristim svakoga dana

Aplikacija za produktivnost ima mnogo, ali kroz nekoliko godina odabrao sam nekih 6 koje mi najviše odgovaraju i koje koristim svakodnevno. Ovde pišem koje su te aplikacije i šta nude, a vi možete u komentaru napisati preporuke za neke koje vi koristite.

#1 Google Keep

google keep android app

Nije napravljena aplikacija za beleške koja će zameniti Keep, a ima ih dosta. Aplikacija služi za hvatanje beleški u raznim oblicima: tekstualne, fotografije, crteže… ima opciju za snimanje zvuka, deljenje, tagove, boje, podsetnik… Ne bih previše pisao o njoj, to sam detaljnije uradio u OVOM članku, pa pogledajte.

#2 Dropbox

dropbox

Verujem da mnogi znaju za ovaj servis, ali ako neko nije čuo, radi se o Cloud prostoru gde možete smeštati fajlove i pristupati sa bilo kog uređaja gde god da se nalazite (i imate internet). I o Dropbox-u sam pisao detaljno pa možete pogledati članak OVDE.

3# Pocket

pocket-cover

Jeste da Google Keep ima opciju čuvanja linkova, tj. veb stranica, ali Pocket je namenjen baš za to i zato je tu u velikoj prednosti. Sve što sačuvate za kasnije možete čitati kada vam odgovara, na bilo kom uređaju, u bilo koje doba dana ili noći (ima i noćni mod za čitanje). Servis je i više nego poznat, a više o njemu možete pročitati OVDE.

4# Wallet – Budget Tracker

wallet budget app android

Aplikacija za praćenje finansija. Ja je koristim za sebe i tu se pokazala odlično, ne znam da li bi mogla da se koristi u vođenju kućnih finansija s obzirom da je besplatna. Ali, za lične potrebe, npr. ako ste student, je odlična.

5# Paprika

paprika app android

Pošto volim da kuvam u slobodno vreme (tj. ako ste bloger, student, veb dizajner… teško da ćete imati slobodnog vremena) bitno mi je da recepte čuvam na jednom mestu, a gde drugo nego u telefonu. Na internetu često naletim na dobar recept ali nemam vremena da mu se posvetim pa ga samo zabeležim za kasnije. Aplikacija nije nešto dizajnerski lepo sređena ali ima dosta korisnih opcija i filtera i zbog toga mi se dopada.

6# BlipBlip

blipblip android app

Ova aplikacija je najkorisnija od svih ovde! Šta radi? Pišti na određeni vremenski period. U mom slučaju, podesio sam da pišti na pun sat i da upali ekran da pogledam obaveštenja. Zašto je to korisno i zašto je koristim, možete pročitati u OVOM članku.

To je ta lista aplikacija ako izuzmem one podrazumevane kao što su Gmail i sl. Ako imate i vi neke zanimljive aplikacije za produktivnost napišite u komentaru.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *