Corgi – Android lockscreen koji prikazuje novosti

Ako volite da čitate vesti iz bilo koje oblasti, morate probati ovu aplikaciju. Corgi je zapravo lockscreen aplikacija koja nudi nekoliko standardnih opcija ali ono što je njena glavna prednost to je prikaz vesti iz oblasti koje želite. Takođe, možete dodati Feedly nalog i odatle povlačiti novosti!

Ima Lollipop dizajn što mi se posebno dopada, a vestima se pristupa prevlačenjem prsta ka levo. Ako vas mrzi da povlačite prst stalno, Corgi svakako prikazuje po jednu vest na dnu zaključanog ekrana. Ako tapnete na nju otvoriće se panel sa svim vestima i ona će biti u fokusu. Svaku vest možete proširiti, otvoriti celu u veb pregledaču ili podeliti.

Kao što sam napomenuo, Lollipop dizajn je u pitanju što znači da imate prečice za kameru i telefon, a naravno i obaveštenja (morate odobriti aplikaciji da čita obaveštenja u panelu sa podešavanjima).

Ono što bih još istakao to je zaštita privatnosti pa tako možete odabrati opciju da se ne prikazuje sadržaj obaveštenja. A možete podesiti PIN, Pattern ili Fingerprint (ako uređaj ima senzor otiska prsta) kao zaštitu.

corgi scs

Aplikacija se konstantno unapređuje a u razgovoru sa autorom saznao sam da trenutno rade na uvođenje dodatnih servisa pored Feedly-a. Podrška je odlična, imaju G+ grupu i Beta verziju.

Ova aplikacija će zameniti vaš dosadni lockscreen i uvek vas držati obaveštene o dešavanjima iz sfere interesovanja koje vi odaberete.

Besplatna je i možete je preuzeti sa Play prodavnice: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.swipe.android

Zvanični sajt: http://getcorgi.com/

Google+ Beta grupa: https://plus.google.com/u/0/communities/116912355108157101521

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *