Kako deaktivirati Instagram nalog?

Ako ste odlučili da obrišete (deaktivirate) svoj Instagram nalog i ne možete da nađete opciju, postoji rešenje, i veoma je jednostavno. Pratite sledeće korake samo. Napomena: možete deaktivirati privremeno nalog ili trajno obrisati. Dalje u tekstu objašnjenje koja je razlika.

Kako deaktivirati Instagram nalog privremeno

Potrebno vreme: 3 minuta

Ovo je uputstvo za privremeno deaktiviranje Instagram profila u slučaju da želite kasnije ponovo da ga aktivirate.

 1. Prijavite se na svoj Instagram nalog

  Ako već niste, prijavite se na svoj Instagram nalog preko računara

 2. Idite na odeljak za deaktiviranje naloga

  Do tog odeljka možete doći klikom na sledeći link: https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/

 3. Izaberite razlog za deaktiviranje profila

  U padajućem meniju (Why are you deactivating your account?) izaberite razlog. Ako se vaš razlog ne nalazi na listi, izaberite „Nešto drugo“ ili „Something else“.

 4. Verifikujte se

  Pojaviće se polje za lozinku, unesite je.

 5. Potvrdite deaktiviranje

  Kliknite crveni taster „Temporary disable account“

Ako privremeno deaktivirate, tj. onemogućite, Instagram nalog sve slike, lajkovi, komentari itd. će se čuvati i možete se uvek vratiti. Ali, za vreme dok vam je Instagram nalog onemogućen niko neće moći da ga nađe i vidi.

Kako obrisati Instagram nalog trajno

 1. Prijavite se na svoj Instagram nalog preko računara
 2. Otvorite ovu stranicu: https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/
 3. Iz padajućeg menija odaberite razlog trajnog deaktiviranja Instagram naloga
 4. Pojaviće se polje za lozinku, unesite je
 5. Kliknite crveni taster „Permanently delete my account

Nakon ovoga vaš nalog više neće biti dostupan i sve što ste imali na njemu se briše! Niko neće moći da ga vidi više niti pronađe, a ni pristupi direktno sadržaju koji je postojao.

Ako želite da deaktivirate naloge sa nekih drugih društvenih mreža, kao što su Facebook, LinkedIn, Google+, Twitter i ostale, ispratite članak u kojem sam sve to detaljno opisao: https://www.saznajnovo.com/2015/05/kako-izvrsiti-digitalno-samoubistvo-i-nestati-sa-interneta/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

7 komentara

 1. Pocela sam proceduru preuzimanje podataka sa instagrama, nakon toga sam trajno obrisala nalog. Dali ce se podatci ipak prikupiti i stici na zahtevanu mail adresu?

 2. Da li može da se vrati instagram profil koji je neko prijavljivao,i koji je instagram skinuo jer profil navodno krši smernice instagramove zajednice,a na profilu nije bilo nikakvih neprimerenih sadrzaja.

 3. Da li je moguce ipak nekako vratiti nekako nalog, ako sam ga TRAJNO izbrisao pre vise od 10 meseci, zeleo bih ako ima nacina da mi neko kaze kako to da uradim, unapred hvala.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *