Popravite vaše fotografije jednim klikom!

Pojavio se novi alat baziran na veštačkoj inteligenciji koji popravlja fotografije na najbolji mogući način! Ovaj alat skenira fotografiju i podešava delove tako da dobije što bolje osvetljenje, boje, detalje… čak dodaje elemente koje kamera nije uslikala.

Radi se o PhotoLemur softveru.

Recimo, slikate selfi i u pozadini su most, oblaci, rekla… i kamera nije uspela da uslika oblake već se vidi samo bela boja. PhotoLemur će dodati i oblake, a ostatak slike popraviti.

Ili, ako slikate šumu pa kamera fokusira oblake ali se ne vide drveća, ova aplikacija će podesiti sliku tako da se sve jednako i lepo vidi. Ovu opciju imaju neke kamere u telefonima, zove se HDR, ali ako ga niste uključili onda možete preko PhotoLemur aplikacije to popraviti.

photolemur

Neke od mogućnosti koje nudi:

  • Podešava boje da izgledaju prirodnije
  • Detektuje doba dana i na osnovu toga podešava parametre
  • Uklanja „noise“ sa tamnih delova slike
  • Detektuje lice i popravlja nepravilnosti
  • Popravlja oblake
  • itd…

Na njihovom sajtu možete pogledati interaktivne primere i prijaviti se za Beta pristup (Windows i Mac):

photolemur.com

https://www.youtube.com/watch?v=H–EqkvbCtY

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *