7 zabavnih Android igrica ispod 10 MB

Igrica za Android uređaje ima mnogo, neke „teže“ i po nekoliko gigabajta! Ipak, dosta korisnika u Srbiji ne može da priušti dovoljno jak Android uređaj koji bi pokrenuo i skladištio te igrice. Zato pišem ovaj članak u kojem ću predstaviti nekoliko manjih igrica koje su mi se dopale. U komentaru na kraju članka slobodno napišite vaše predloge.

1) 2048

2048-game

O ovoj igrici sam pisao već, čak i snimio video klip sa uputstvom kako da je pređete, i opet je preporučujem jer je igram i dan danas. Ume da ubije vreme i natera vas na malo mozganja.

2) 7×7

7x7-game-android

Ova igra je kao neki spoj igre Tetris i „Connect four“. Potrebno je da premestite kvadrat neke boje pored kvadrata te iste boje i tako spojite minimum četiri kvadrata kako bi se uklonili sa table. Kvadrate ne možete pomeriti samo ako ne postoji prepreka na putu. Kada pomerite kvadrat pojave se novi nasumični. Ako spojite četiri ili više onda oni nestanu a novi se ne pojavljuju. Na početku igre postoji tutorijal pa možete ispratiti.

3) Flow Free: Bridges

flow-bridges-android

Uz ovu igru sam proveo sate i sate. Dobra je za mozganje ali ne previše. Možete je igrati duže vreme ili kraće tako što ćete preći samo par nivoa. Potrebno je da povežete tačke istih boja tako da trag popuni polja na tabli. Za rezultat morate imate spojene sve tačke tako da svi kvadrati na tabli budu popunjeni.

4) Gyro

gyro-android

Igrica koja može da vam ide na živce nakon nekog vremena. Ipak, zabavna je. Pomoću nje razvijate reflekse i moć zapažanja. Imate krug u sredini sa bojama koji okrećete. Sa svih strana dolate obojene kuglice i morate okretati krug tako da svaka kuglica udari u svoju boju na krugu. I o ovoj igri sam pisao pa možete pročitati ovde.

5) One Touch Drawing

one-touch-driwing-android

Ova igra vas tera na razmišljanje i dosta je zarazna. Igrao sam je duže vreme ali je dosadila kasnije. Vama možda neće i svakako preporučujem da je instalirate. Cilj igre je povezati sve tačke jednim potezom. Oni koji uče toriju grafova igra će im biti poznata i verovatno će je brže/lakše preći.

6) Paper Toss

paper-toss-android-game

Verovatno znate za ovu igru i izabrao sam je kako lista ne bi bila sastavljena samo od igrica za mozganje. Ova igra se igra jednostavno, potrebno je da ubacujete papir u korpu. Ipak, postoje poteškoće kao što je daljina i veštački vetar. Igra se slično kao košarka na u FB Messenger aplikaciji.

7) Pixel Dungeon

pixel-dungeon-android-game

I na kraju za sve ljubitelje ovakvih igrica – Pixel Dungeon. Nisam je mnogo igrao jer ne volim igre ove vrste, ali mi je bila zanimljiva pa sam je zat stavio na listu.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *